Με επίθεση στη Νάντια Βαλαβάνη για το προσωπικό της «πόθεν έσχες» και τις καταθέσεις της σε λίρες Αγγλίας, απάντησε ο υπουργός Υγείας, ’δωνις Γεωργιάδης στις αιτιάσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ για κατατεθειμένη τροπολογία, με την οποία το Δημόσιο δύναται να αναλαμβάνει την αποζημίωση επενδυτών «για πράξεις ή παραλείψεις των οργάνων του, όπως ορίζονται στην εκάστοτε οικεία σύμβαση».

Η κυρία Βαλαβάνη ζήτησε για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία: 

Με αφορμή  τις αιτιάσεις της για τροπολογία για το ΤΑΙΠΕΔ με την οποία το Δημόσιο δύναται να αναλαμβάνει την αποζημίωση επενδυτών «για πράξεις ή παραλείψεις των οργάνων του, όπως ορίζονται στην εκάστοτε οικεία σύμβαση»

«Η πρωτοφανής αυτή πρόβλεψη, θα καθιστά το Δημόσιο - και μάλιστα εθελοντικά - δικαστικά υπόλογο με την παραμικρή αφορμή σε οποιοδήποτε κερδοσκοπικό fund ή πολυεθνική, που ανά πάσα στιγμή θα μπορούν να αρχίσουν να προβάλλουν αξιώσεις αποζημίωσης» ανέφερε η βουλευτής. 

«Γνωρίζουμε τι λυσσασμένους δικαστικούς αγώνες δίνουν στα διεθνή δικαστήρια τα διάφορα διεθνή funds, ενάντια σε κυβερνήσεις που επιχειρούν να αμφισβητήσουν τις θέσεις ασφυκτικής κυριαρχίας τους στην οικονομία της χώρας τους, που έχουν κατακτήσει χάρη στην πολιτική ξεπουλήματός της μέσω ιδιωτικοποιήσεων προηγούμενων νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων. 

Για μας, είναι φανερό ότι νομοθετώντας έτσι, η κυβέρνηση δεν περιορίζεται να στριμώξει μόνο τον εαυτό της, αλλά φροντίζει και για το μέλλον, για οποιαδήποτε αυριανή κυβέρνηση της Αριστεράς, αποφασισμένη να απαλλαγεί από τα Μνημόνια...» ανέφερε η κ. Βαλαβάνη. 

«Μιας και είπατε για τα δικαστήρια και τέτοια - διάβασα το πόθεν έσχες σας. Αν θυμάμαι καλά είχατε 1 εκατομμύριο λίρες. Να τα χαίρεστε» απάντησε ο υπουργός Υγείας. 

«Με την τραπεζική ένωση που κάνει τώρα η Ε.Ε., θα μπορείτε με ασφάλεια να μεταφέρετε τις λίρες σας σε ευρώ, να ενισχύσετε και την ευρωπαϊκή ή και την ελληνική οικονομία, αντί να έχετε τις λίρες Αγγλίας εκεί και να μας μιλάτε εδώ για τους κινδύνους της ελληνικής οικονομίας. Πριν ανεβείτε στο βήμα και αρχίσετε να μιλάτε για δικαστήρια, να είστε πολύ προσεκτική. Έχουμε κι εμείς στόμα» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

- «Η κυβέρνηση υποχρεώνει το Δημόσιο να συνυπογράφει τις συμβάσεις παραχώρησης του ΤΑΙΠΕΔ, ώστε τα διεθνή funds να στέλνουν από αύριο το Δημόσιο στα δικαστήρια εκβιάζοντας την Πολεοδομία και την Αρχαιολογία. Ο κος Γεωργιάδης γνωρίζει ακριβώς τι σημαίνει η τροπολογία αυτή - και γι΄ αυτό εκτραχύνεται» επανήλθε η Νάντια Βαλαβάνη. 

«Δεν έχω ούτε ένα εκατομμύριο λίρες, ούτε ένα εκατομμύριο ευρώ. Δεν έχω λόγο να ντρέπομαι επειδή μετά από δέκα χρόνια έσωσα το 2005 ένα υπερχρεωμένο ξενοδοχείο του πατέρα μου και δήλωσα στην Εφορία το ποσόν» δήλωσε η βουλευτής. 

Μετά την ανταπάντηση της κας Βαλαβάνη, το λόγο έλαβε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία μεταξύ άλλων, επανέλαβε τις αιτιάσεις της για τη συμμετοχή στη λίστα Λαγκάρντ, του συμβούλου του πρωθυπουργού, Σταύρου Παπασταύρου, με λογαριασμό 5 εκατομμυρίων ευρώ. 

«Είναι πολύ άτιμο πράγμα, να επαναλαμβάνετε τις ίδιες αισχρές κατηγορίες για απόντες» ανταπάντησε ο ’δωνις Γεωργιάδης. «Τα λεφτά δεν ήταν του κου Παπασταύρου, αλλά του κου Μιονί, λόγω προβλημάτων υγείας του τελευταίου. Όταν ξεπεράστηκε το πρόβλημα υγείας του, το ποσόν επιστράφηκε». 

«Προσπαθήσατε να παρασύρετε το Σώμα, εν είδει Καρυπίδη της Βουλής. Προβλέπω να πηγαίνετε να τον υπερασπίζεστε αναφανδόν, με τον σφοδρό αντισημιτισμό που εκφράζετε για τον κο Μιονί» κατέληξε ο υπουργός Υγείας.