Με τις περικοπές των τελευταίων ετών, μόνο εύκολο δεν είναι να είσαι Υπουργός της Κυβέρνησης και να συνομιλείς κατάματα με συνταξιούχους. Ειδικά, μάλιστα, όταν αυτοί είναι και πρώην καπεταναίοι.

Μπαίνοντας, λοιπόν, στην αίθουσα του ΟΛΠ, όπου οι συνταξιούχοι πλοίαρχοι έκοβαν την πίτα τους, ο Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προφανώς και γνώριζε τι θα αντιμετωπίσει. Και, όντως, κάπως έτσι είχαν τα πράγματα, αφού οι συνταξιούχοι πλοίαρχοι μόλις τον αντιλήφθηκαν άρχισαν να του τα «ψέλνουν».

«Αν ήμουν από αυτούς που κρύβονται, τότε δε θα ήμουν σήμερα εδώ. Και αν ήμουν από αυτούς που αισθάνονται ότι οι πολιτικοί έχουν να πούνε ψέματα, αναλήθειες και να κρυφτούν πίσω από τα δάκτυλό τους θα επιδίωκα να μη βρεθώ σήμερα απέναντί σας. Εγώ, όμως, παρότι βίωσα ένα κλίμα που ούτε φιλόξενο είναι ούτε ευχάριστο, είμαι εδώ για να σας ακούσω», ανέφερε στην εισαγωγή του ο Υπουργός Ναυτιλίας.

Στη συνέχεια, αφού μίλησε για μισή και πλέον ώρα και απάντησε σε κάθε ερώτηση που του απευθυνόταν, ανέφερε τις κινήσεις που έχει υλοποιήσει, καθώς και τις πρωτοβουλίες του για το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο Βαρβιτσιώτης τελικά ολοκλήρωσε την ομιλία του και, παράλληλα, οδήγησε όλους τους παρευρισκόμενους σε ένα αυθόρμητο χειροκρότημα….