Το ότι ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, Σπύρος, είναι ένα διακεκριμένο μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας της Γερμανίας είναι γνωστό. Δεν γνωρίζαμε όμως ότι για να παραστεί στην παρουσίαση ενός βιβλίου, στη συγγραφική ομάδα του οποίου συμμετέχει, πρέπει το ελληνικό κράτος να πληρώσει τα αεροπορικά του εισιτήρια, αλλά και τα έξοδα διανυκτέρευσής του.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται σε επίσημο έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Ερευνας και Τεχνολογίας, το Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας στην Κρήτη ανέλαβε να καλύψει όλα τα έξοδα συμμετοχής του κ. Σπύρου Σημίτη στην παρουσίαση του βιβλίου «Θέματα Βιοηθικής», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 25 Ιανουαρίου.

Μάλιστα, εκτός από την αεροπορική μετακίνησή του, πληρώθηκε και ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα, όπου διέμεινε για τρεις ημέρες. Προφανώς, οι αρμόδιοι της Γενικής Γραμματείας Ερευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Παιδείας έχουν χρήματα για... πέταμα. Μήπως όμως πρέπει κάποιος να τους υπενθυμίσει ότι δεν βρίσκονται εκεί για να κάνουν δημόσιες σχέσεις με τον αδελφό του κ. Σημίτη;