Η Βουλή άνοιξε την πόρτα για πρώτη φορά στους Ρομά. Μετά από την πορεία που είχαν στο κέντρο της Αθήνας, από την πλατεία Κλαύθμωνος μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου,  αντιπροσωπεία με τους αρχηγούς μεγάλων Νομών και των Βασιλιά των Τσιγγάνων Κ. Χαλιλόπουλο συναντήθηκαν στα γραφεία της ΝΔ με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Θ. Μπούρα όπου κατέθεσαν τα προβλήματα τους και τις ανάγκες τους.

Βουλευτής "κλειδί" για αυτήν την συνάντηση είναι η Δ. Αυγερινοπούλου που είχε έρθει σε επαφή μαζί τους. Ο αρχηγός των Ρομά Κ. Χαλιλόπουλος μιλώντας στο site δήλωσε : αγαπάμε την Ελλάδα, η χώρα μας είναι μοναδική σε όλο τον κόσμο και θέλουμε να μας αντιμετωπίζουν ως έλληνες και εμάς!

Οι εκπρόσωποι των τσιγγάνων, ζήτησαν την βοήθεια των βουλευτών για να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης τους. Στη συνάντηση ήταν οι Μ. Σενετάκης  Ε. Μακρή Α. Βεσυροπουλος και Γ. Πασχαλίδης.  Υπάρχει η πρόταση από την Δ. Αυγερινοπούλου την οποία έχουν αποδειχθεί ήδη 15 βουλευτές να συσταθεί ειδική επιτροπή της Βουλής που να ασχολείται με τα θέματα των Ρομα. Σε αυτή την κίνηση έχει συμβάλει η Χριστίνα Χαλιλοπούλου -κόρη του "βασιλιά των τσιγγάνων" -, που σήμερα είναι
αναπληρώτρια γραμματέας της Γραμματείας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας και εργάζεται στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.