Ένας δρομέας στην πόλη του Σαν Φρανσίσκο, δημιουργεί έργα τέχνης με τις διαδρομές του χρησιμοποιώντας ένα χάρτη και την αγάπη για τον αθλητισμό.


Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο Lenny Maughan επιλέγει προσεκτικά τα μονοπάτια του μέσα από την πόλη, έτσι ώστε, βλέποντας τα μέσα σε έναν χάρτη, να σχηματίζουν απεικονίσεις. Μέχρι στιγμής έχει κάνει 53 έργα, με την πιο πρόσφατη δημιουργία του την απεικόνιση της Frida Kahlo που έπληξε το Reddit και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η δημιουργία της Frida Kahlo απαιτούσε μια διαδρομή 28,9 μιλίων.

α

Ο Maughan παρακολουθεί τα μονοπάτια του χρησιμοποιώντας την τρέχουσα εφαρμογή Strava. Η διαδικασία παρακολούθησης είναι υψηλής τεχνολογίας, αλλά το όλο θέμα ξεκινάει μόνο με ένα στυλό και χαρτί.

7787979

Το πρώτο του έργο ήταν η χειραψία Vulcan από το Star Trek, έργο το οποίο εμπνεύστηκε από τον θάνατο του Leonard Nimoy το 2015, ο οποίος έπαιξε τον Spock. «Απλά έγραψα ένα χάρτινο χάρτη και σκιαγράφησα ένα σχήμα χεριού κατά μήκος της Market Street και τα άλλα δάχτυλα, ο αντίχειρας και ο καρπός βγήκαν αρκετά εύκολα», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Στη συνέχεια, δημιούργησε ένα γιγαντιαίο λογότυπο Batman, που καλύπτει μεγάλο μέρος της πόλης.


Ο Maughan έχει ζήσει στο Σαν Φρανσίσκο για περισσότερα από 20 χρόνια και πολλές από τις εικόνες του έχουν μια σύνδεση με την περιοχή. Έχει τρέξει με τη μορφή της Καλιφόρνιας, το χέρι του Τζέρι Γκαρσία του κιθαρίστα του Grateful Dead και το κράνος και το τσεκούρι ενός πυροσβέστη, για να τιμήσουν τους πρώτους ανταποκριτές εν μέσω πυρκαγιών.

c
Πηγή:theguardian.com