Μύθος 1: Ο καφές σε ξεμεθάει
Η πραγματικότητα είναι ότι ο καφές δεν σε ξεμεθάει. Απλά τα συστατικά του καφέ θα μπορέσουν να μειώσουν λίγο την επίδραση του αλκοόλ στον εγκέφαλο και μέχρι εκεί.

Μύθος 2: Η τσίχλα εάν την καταπιούμε θα χρειαστεί 7 χρόνια για να αποβληθεί από τον οργανισμό.
Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς η τσίχλα δεν κολλάει στο στομάχι ή τα έντερα, αποβάλλεται άμεσα.

Μύθος 3: Το κρύο μας αρρωσταίνει
Το αντίθετο συμβαίνει. Αρρωσταίνουμε όταν κάνει κρύο όχι από τον κρύο καιρό, αλλά επειδή συνηθίζουμε να μένουμε περισσότερο καιρό σε κλειστούς χώρους και να «ανταλλάσσουμε» ιούς και βακτηρίδια μεταξύ μας.

Μύθος 4: Πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον μια ώρα πριν κολυμπήσουμε αφού έχουμε φάει.
Τελευταίες μελέτες έδειξαν ότι εάν έχουμε φάει και κολυμπήσουμε δίχως να ζορίσουμε τον εαυτό μας, κολυμπήσουμε δίχως ένταση, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

Μύθος 5: Η ζάχαρη στα παιδιά προκαλεί υπερδιέγερση
Η ζάχαρη σε καμία περίπτωση δεν προκαλεί υπερδιέγερση.

Μύθος 6: Τα φρέσκα λαχανικά είναι καλύτερα από τα κατεψυγμένα
Πολλές έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα κατεψυγμένα λαχανικά και τα φρούτα μπορεί να είναι εξίσου θρεπτικά με τα φρέσκα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το λαχανικό και το φρούτο αρχίζουν να χάνουν τα θρεπτικά τους συστατικά μόλις κοπούν και μέχρι να φτάσουν στο μανάβικο έχουν χάσει αρκετά από αυτά. Από την άλλη, τα κατεψυγμένα σε κάποιες περιπτώσεις καταψύχονται αμέσως μετά τη συγκομιδή και έτσι διατηρούν καλύτερα τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

Μύθος 7: Μην βγαίνεις έξω με βρεγμένα μαλλιά
Δεν υπάρχει καμία σύνδεση με τα βρεγμένα μαλλιά και το κρύωμα. Το πιθανότερο είναι να αισθανθείς ότι παγώνεις εάν βγεις με βρεγμένα μαλλιά έξω, αλλά δεν θα αρρωστήσεις. Τα κρυώματα και η γρίπη προκαλούνται συνήθως από ιούς κι όχι από το κρύο.

Μύθος 8: Εάν κάνεις «κρακ» στα δάχτυλά σου θα πάθεις αρθρίτιδα
Είναι μία ενοχλητική συνήθεια, αλλά δεν πρόκειται να πάθεις αρθρίτιδα από αυτό, λέει ο καθηγητής L. Burnstein, D.O., F.A.C.R., του Πανεπιστημίου του Νιου Τζέρσι. Ο ήχος που ακούμε είναι ο αέρας που μετακινείται στην άρθρωση, καθώς και οι σύνδεσμοι και οι τένοντες που γλιστρούν στην επιφάνεια των αρθρώσεων.

Μύθος 9: Το Έβερεστ είναι το ψηλότερο βουνό
Όταν μετρήθηκε από τη βάση του μέχρι την κορυφή (και όχι από το επίπεδο της θάλασσας), το Mauna Kea (με ύψος 10.210 μέτρα) που βρίσκεται στη Χαβάη αποδείχθηκε το ψηλότερο βουνό του κόσμου. Το μεγαλύτερο μέρος του είναι βυθισμένο στο νερό.

Μύθος 10: Οι ταύροι εξοργίζονται με το κόκκινο χρώμα
Το γεγονός ότι οι ταύροι εξοργίζονται, δεν οφείλεται σε καμία περίπτωση στο χρώμα. Οι ταύροι έχουν αχρωματοψία και αυτό που τους ενοχλεί είναι η κίνηση.