Ένα άνευ προηγουμένου περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή σε προγραμματισμένη πτήση της EasyJet που θα έκανε το δρομολόγιο από το Μάντσεστερ της Αγγλίας στο Αλικάντε της Ισπανίας. Ένας Βρετανός ταξιδιώτης πήρε τη θέση ενός από τους δύο πιλότους της πτήσης και πέταξε το ίδιος το αεροπλάνο, καθώς ο δεύτερος πιλότος δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Ο Μάικλ Μπράντλεϊ όντας και ο ίδιος πιλότος της ίδιας εταιρείας θέλησε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, σύμφωνα με την Manchester Evening News

Ο ίδιος θα ταξίδευε με την οικογένειά του για διακοπές, όταν έμαθε μετά από ανακοίνωση της εταιρείας για το συμβάν.

Ο Μπράντλεϊ προσφέρθηκε να μπει στο πιλοτήριο και να βοηθήσει, καθώς είχε δικαίωμα να πετάξει, έχοντας μαζί την άδειά του.
Σε βίντεο φαίνεται ο άνδρας να λέει στους επιβάτες: «Η γυναίκα μου με σκούντηξε και μου είπε 'η πτήση μας έχει καθυστέρηση δύο ωρών γιατί είμαστε με έναν πιλότο λιγότερο για την πτήση».

«Άρχισα να αναρωτιέμαι αν άξιζε να κάνω ένα τηλεφώνημα, γιατί ήθελα να πάω διακοπές. Τηλεφώνησα στην EasyJet και είπα: είμαι στον τερματικό σταθμό χωρίς να κάνω τίποτα. Έχω την άδεια μαζί μου», είπε ο Μπράντλεϊ στην Manchester Evening News.

Και συνέχισε: «38 δευτερόλεπτα αργότερα μου τηλεφώνησαν και μου είπαν: παρακαλούμε πολύ, μπορείτε να πετάξετε το αεροπλάνο στο Αλικάντε;»
Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρίας έκανε ειδική μνεία στον πιλότο που ήταν εκτός υπηρεσίας αλλά δέχτηκε να κάνει την πτήση: «Είμαστε ευγνώμονες σε έναν από τους πιλότους μας που ταξίδευε με την οικογένειά του για διακοπές από το Μάντσεστερ στο Αλικάντε και προσφέρθηκε εθελοντικά να κάνει την πτήση. Με την πράξη αυτή οι πελάτες μας μπόρεσαν να φτάσουν στον προορισμό τους και φάνηκε η δέσμευση και η αφοσίωση του πληρώματός μας».