Ένας 13χρονος από τον Καναδά, βοήθησε να μπει ένα τέλος στο μυστήριο της εξαφάνισης μίας γυναίκας που αγνοείτο από το φθινόπωρο του 1992.
Ενώ έκανε βόλτα με βάρκα με τη μητέρα του στη λίμνη Griffin στο Ρεβελστόκε της Βρετανικής Κολούμπια, ο Max Werenka εντόπισε ξαφνικά ένα αυτοκίνητο κάτω από το νερό.

Αρχικά μητέρα και γιος, υπέθεσαν πως το εύρημα σχετιζόταν με ένα ατύχημα του 2009, όπου αυτοκίνητο έπεσε στη λίμνη. Ωστόσο, θεώρησαν πως καλό θα ήταν να το αναφέρουν στις Αρχές, οι οποίες έφτασαν στο σημείο την επόμενη μέρα, όπως αναφέρει η μητέρα του Max, στο CNNi.

«Του είπαμε για το όχημα στη λίμνη και τον ρωτήσαμε γιατί δεν το έχουν βγάλει. Εκείνος μου είπε “Μα, το έβγαλαν. Για τι πράγμα μιλάτε;”» είπε, μεταξύ άλλων, η Nancy Werenka.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στη λίμνη, πήγαν με βάρκα προς την τοποθεσία που τους είχε υποδείξει ο μικρός «ντετέκτιβ», ωστόσο, λόγω του ήλιου δεν κατάφεραν να δουν κάτω από την επιφάνεια του νερού. Όμως ο 13χρονος Max δεν το έβαλε κάτω και την επόμενη μέρα, χρησιμοποίησε την GoPro του και βούτηξε ο ίδιος στη λίμνη.

Στο βίντεο που τράβηξε φαίνεται καθαρά το βυθισμένο όχημα.

Τρεις ημέρες μετά την ανακάλυψη του Max, οι Αρχές τράβηξαν το αυτοκίνητο στην επιφάνεια και ανακάλυψαν πως μέσα βρισκόταν το πτώμα μίας γυναίκας.
Το πτώμα άνηκε στην Janet Farris, μία γυναίκα που παρέμενε αγνοούμενη επί 27 ολόκληρα χρόνια.

«Πιστεύω πως το χειρότερο είναι να μην γνωρίζεις τι έχει συμβεί. Απλά υποθέταμε πως ίσως έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, ότι την πήρε ο ύπνος ή ότι προσπάθησε να αποφύγει κάποιο άλλο όχημα ή κάποιο ζώο» δηλώνει ο 62χρονος γιος της, George.

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα λυπηρό τέλος, εξιχνιάστηκε ένα μυστήριο τριών σχεδόν δεκαετιών.

Η μητέρα του 13χρονου δήλωσε περήφανη για τον γιο της που βοήθησε στον εντοπισμό του οχήματος.

«Είναι μόνο 13 ετών, αλλά είναι πολύ ώριμος», ανέφερε χαρακτηριστικά.