Στη Νέα Ζηλανδία είναι νόμιμο να φέρεις μαζί σου «ένα άτομο στήριξης» όταν ξέρεις ότι πρόκειται να απολυθείς. Αυτό έκανε και ένας νεαρός άνδρας όταν το τμήμα διαχείρισης δυναμικού στην εταιρία FCB τον ενθάρρυνε να φέρει μαζί του, ένα άτομο που θα τον βοηθούσε να διαχειριστεί καλύτερα τις εξελίξεις.

Εκείνος όμως αντί να φέρει μαζί κάποιον συγγενή ή φίλο, ο μερικής απασχόλησης stand-up κωμικός αποφάσισε να προσλάβει με 100 λίρες έναν κλόουν ονόματι «Τζο».

«Εργαζόμουν -επειδή τότε είχα δουλειά- και πήρα ένα email που έλεγε: «Γεια σου Τζος, θα θέλαμε να συναντηθούμε μαζί σου για να συζητήσουμε μερικά θέματα σχετικά με την θέση σου», δηλώνει ο ίδιος. «Βασικά διαισθάνθηκα πως επρόκειτο να με απολύσουν, οπότε σκέφτηκα πως θα μπορούσα να εκμεταλλευτώ στο έπακρον αυτήν την κατάσταση», προσθέτει.

Ο «Τζο» συνόδευσε τον Τζος στο μίτινγκ, όπου εκεί ο κλόουν έφτιαξε ζώα με μπαλόνια, παρόλο που του ζητήθηκε αρκετές φορές να σταματήσει καθώς ο ήχος του πλαστικού παρεμπόδιζε την συζήτηση.

Όταν ο Τζος έμαθε τελικά πως επρόκειτο να χάσει την δουλειά του, ο κλόουν αντέδρασε αναλόγως. «Κούνησε το κεφάλι του συγκαταβατικά όταν έμαθα τα άσχημα νέα, σαν να αφορούσαν και τον ίδιο. Πραγματικά, επαγγελματισμός στο έπακρο», λέει ο Τζος. Ο ίδιος μάλιστα συνιστά σε όλους τους συμπολίτες του να προσλαμβάνουν κλόουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις. «Αν έχετε συγγενείς, φίλους, θετές μητέρες, πατέρες και παιδιά, να τους φέρνετε οπωσδήποτε μαζί. Αλλά αν υπάρχει διαθέσιμος κλόουν, ειδικά ο Τζο, τον συνιστώ ανεπιφύλακτα», καταλήγει.