Εθνικό πάρκο Zhangjiajie, Κίνα

Ένα μοναδικό φυσικό πάρκο με περισσότερους από 3.000 πέτρινους πύργους να υψώνονται από το έδαφος.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του πάρκου, το συγκεκριμένο μέρος ήταν πηγή έμπνευσης για τα δάση στην ταινία Avatar, αφού φωτογραφίες του εμφανίζονται σε διάφορες σκηνές.

national-park-china


Spotted Lake, British Columbia, Η.Π.Α

Η λίμνη με τις κηλίδες έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε μέταλλα. Περιέχει μεγάλες και καλής ποιότητας ποσότητες σε μαγνήσιο και ασβέστιο. Το περισσότερο νερό εξατμίζεται το καλοκαίρι αφήνοντας πίσω όλα τα μέταλλα. Μεγάλες κηλίδες εμφανίζονται και αναλόγως τη σύσταση των μετάλλων στο κάθε σημείο, έχουν διαφορετικό χρώμα.

spottedlake

Οι σοκολατένιοι λόφοι (Chocolate Hills), νησί Bohol, Φιλιππίνες

Υπάρχουν τουλάχιστον 1260 λόφοι διασκορπισμένοι σε έκταση 50 τ.χλμ. Καλύπτονται από πράσινο χορτάρι που γίνεται όμως καφέ σαν σοκολάτα κατά τη διάρκεια της ξηρασίας. Είναι ένα διάσημο αξιοθέατο της περιοχής. 

chocohills

Salar de Uyuni, Βολιβία

Είναι η μεγαλύτερη ξηρή λίμνη στον κόσμο με έκταση 10.582 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Βρίσκεται στη νοτιοδυτική Βολιβία, στο υψίπεδο των Άνδεων, περίπου 3.656 μέτρα πάνω από το μέσο επίπεδο της θάλασσας. Καλύπτεται από λίγα μέτρα κρούστας αλατιού, που χρησιμεύει ως πηγή αλατιού και καλύπτει μια τεράστια λεκάνη εξαιρετικά πλούσια σε λίθιο αφού το 50 με 70% των παγκοσμίων αποθεμάτων βρίσκονται εκεί. Τα μικρά κομμάτια γης μέσα στην αχανή του έκταση ονομάζονται «νησιά», με γνωστότερο όλων το «Νησί του Ψαριού».

bolivianflats2