Σε αυτή την κατηγορία κατατάσσονται τα: Τριαντάφυλλος, Γαρύφαλλος, Κηπουρός, Δάφνης, Περιβολάρης, Κρεμμύδας, Πεπόνης, Καρπούζης, Καρύδης, Ραπανάκης, Τσουκνίδας, Νεράντζης, Βερυκοκκάκης, Λόλας, Πατάτας, Λουλούδης, Παπαρούνας, Πυπεργιάς.

Πολλά από τα επώνυμα της κατηγορίας αυτής μάλιστα έχουν απασχολήσει κατά διαστήματα έντονα την επικαιρότητα...Παπουτσής, Κορδόνης, Ράπτης, Αλευράς, Κουλούρης, Ψύχας, Πήττας, Βαμβακάς, Γανωτής, Γεμιτζής, Μπαλτάς, Μπαχάρης, Μποτάκης, Φούρναρης, Χαλβατζής, Σαμαράς.

Σε αυτή την κατηγορία συναντώνται ο κ. Κονσόλας αλλά και ο κ. Τρομπέτας.

Έχουν μια επικίνδυνη χροιά... Φυτίλης, Λεπίδας, Σπαθής, Πλαταράς, Αγκαθίδου, Δράκος, Καραμπίνας με αποκορύφωμα τον κ. Κόλυβα…

Εδώ συναντάμε τον κ.Λαγό,τον κ. Βοσκό, τον κ. Κατσίκη, τον κ. Ποντίκη, τον κ. Μόσχο, τον κ. Γάτη, τον κ. Κουνέλη, τον κ. Λύκο αλλά και τον κ. Ακρίδα.

Eκτός από τον κ.Πουλή και τον «υποκοριστικό» του, κ. Πουλάκη, συναντώνται επίσης ο κ. Παγώνης, ο κ. Περιστέρης, ο κ. Αϊδόνης, ο κ. Κοτούλας, ο κ. Κόρακας, ο κ. Πετειναράκης, ο κ. Κοκορόπουλος καθώς και ο κ. Γκιόνης.

Με ηγέτες των Ψαρά και τον Ψαράκη στην κατηγορία αυτή κατατάσσονται επίσης ο κ. Κάβουρας, ο κ. Πέρκας, ο κ. Καβουράκης, ο κ. Χαβιάρης, και ο κ. Καλαμάρης (διάσημος φίλος του Μπομπ του Σφουγγαράκι). Εδώ θα μπορούσε να προστεθεί και ο κ. Καράβης.

Αν και θα μπορούσαμε δεν θα προβούμε σε κοστολόγηση όσον αφορά την αξία του καθενός, απλά θα αναφέρουμε όσους εξ αυτών συναντούνται και σε επίθετο. Ο κ. Μαλαματένιος, ο κ. Ακριβούλης και φυσικά ο κ. Ακριβός, ο κ. Μάλαμας, ο κ. Λίρας, ο κ. Ζαφείρης, ο κ. Διαμάντης, ο κ. Αργυρός, ο κ. Χρυσός. Outsider στην κατηγορία ο κ. Βέρρας, ο οποίος εύκολα συνδυάζεται με τον κ. Γαμβρό…

Ο κ. Τσούλος, ο κ. Πούλος, ο κ. Πίπας, ο κ. Τσιμπούκης, καθώς και ο κ. Τσιπουκάκης, και ο κ. Φλώρος. Επίσης εδώ θα μπορούσαν να προστεθούν και τα Κεφαλάς, αν παραποιούσαμε λίγο τον τόνο, και ίσως κι ο κ. Μπούρδας.

Αράπης, Ασίκογλου, Κάργας, Εξηνταβελόνη, Χαλακατεβάκης, Ταράτσας, Μπαϊραμιτζλής, Ζεϊμπέκης, Παρτικόλας, Τσολιάς, Τύπος, Φουκαράς, Φούσκας, Ψυχούλας, Ήσυχος, Καμμένος, Πέτσας, Μπουγάτσας