Φαίνεται πως ένα διαζύγιο κόστισε λίγο παραπάνω σε έναν άνδρα στις ΗΠΑ που ζητάει από την πρώην γυναίκα του να… μονομαχήσουν με σπαθιά!

Το απίστευτο αυτό αίτημα του 40χρονου Ντέιβιντ Όστρομ έχει γίνει παγκόσμιο viral – με μεγάλα μέσα ενημέρωσης, όπως ο βρετανικός Guardian, να καλύπτουν την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, ο άνδρας ζήτησε από το δικαστήριο να του επιτρέψει να μονομαχήσει με σπαθιά σαμουράι όχι μόνο με την γυναίκα του αλλά και με τον δικηγόρο της Μάθιου Χαντσον.

Η διαμάχη του πρώην ζευγαριού για το διαζύγιο αφορά την κηδεμονία, το δικαίωμα επισκέψεων, αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία του ζευγαριού.

Επιπλέον, ζήτησε από τον δικαστή περιθώριο 12 εβδομάδων, προκειμένου να εξασφαλίσει σπαθιά σαμουράι.

Γιατί το έκανε ο 40χρονος

«Νομίζω ότι απάντησα στον παραλογισμό το κ. Χάντσον με τον δικό μου παραλογισμό», δήλωσε ο Όστρομ εξηγώντας αυτή την κίνησή του.

Διευκρίνισε ότι η σύζυγός του θα μπορούσε να επιλέξει τον δικηγόρο της ως εκπρόσωπό της στη μονομαχία.

Στην απάντησή του, ο Χάντσον ανέφερε ότι με δεδομένο πως μια μονομαχία μπορεί να καταλήξει σε θάνατο «τέτοια επακόλουθα πιθανότατα υπερέχουν των ζητημάτων που αφορούν τη φορολογία και την κηδεμονία», ενώ ζήτησε από τον δικαστή να απορρίψει το αίτημα.

Όσο παράλογο κι αν ακούγεται το αίτημα του 40χρονου, ο δικαστής Κρεγκ Ντρέισμερ δεν το απέρριψε απευθείας.

Επικαλούμενος παρατυπίες στα έγγραφα που κατέθεσαν οι δύο πλευρές, τους διεμήνυσε ότι δεν θα βγάλει σύντομα απόφαση.

«Μέχρι να ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες, αυτό το δικαστήριο δεν θα λάβει περαιτέρω δράση αναφορικά με το όποιο αίτημα ή ένσταση υποβάλει οποιαδήποτε από τις δύο πλευρές», ανέφερε ο δικαστής.