Νέες γεύσεις παγωτού φέρνει το Gourmet Grubb, ένα κατάστημα με έδρα το Κέιπ Τάουν, που παρασκευάζει παγωτό με γάλα από… έντομα.

Σύμφωνα με το CNN, το ακριβό έδεσμα χρησιμοποιεί ως βάση το EntoMilk, μια γαλακτοκομική εναλλακτική λύση που παράγεται με την ανάμειξη των προνυμφών ενός τροπικού εντόμου, γνωστού ως μαύρη μύγα.

Αυτή τη στιγμή το ιδιαίτερο αυτό παγωτό είναι διαθέσιμο μόνο στη Νότια Αφρική, αλλά η συνιδρύτρια της εταιρείας, Λέα Μπέσα, επισημαίνει πως στοχεύουν να επεκταθούν σε όλον τον κόσμο. Θέλουν μάλιστα να λανσάρουν και άλλα προϊόντα από EntoMilk, όπως γιαούρτι και τυρί.

Οι επικεφαλής της εταιρείας δήλωσαν πως η EntoMilk μπορεί να κάνει πραγματικά τη διαφορά και να μειώσει την κυκλοφορία των γαλακτοκομικών προϊόντων εάν η τάση αυτή γίνει αποδεκτή σε παγκόσμια κλίμακα.

Τα έντομα λέγεται πως μπορούν να αντικαταστήσουν τροφές, όπως το ψάρι και το κόκκινο κρέας, καθώς είναι χαμηλά σε λιπαρά, πλούσια σε πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία, φθηνά στην παραγωγή τους, φιλικά προς το περιβάλλον, πλούσια σε σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορο, σελήνιο και ψευδάργυρο και μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών.