Οι μικρές τσάντες συρρικνώνονται ολοένα και περισσότερο.

Σε ορισμένες επιδείξεις μόδας το 2020, οι τσάντες ήταν τόσο μικρές και λεπτές που θα μπορούσαν να κρεμαστούν σε λαιμούς, να τυλιχτούν γύρω από καρπούς ή αλλιώς να αιωρούνται από το σώμα. Οι μικροσκοπικές τσάντες έχουν πλέον περάσει το όριο των κοσμημάτων αξεσουάρ, αναφέρει το wmagazine.

Ο Prada, παρουσίασε μεταξωτές και μεταλλικές μινιατούρες όχι μεγαλύτερες από ένα πακέτο post-it χαρτάκια σημειώσεων, που τοποθετήθηκαν σε ιμάντες ρολογιών. Στην επίδειξη μόδας του Givenchy, ένα μοντέλο φόρεσε αυτό που έμοιαζε με θήκη για κυάλια μιας κούκλας, κρεμασμένη σε ένα κορδόνι.

Στις συλλογές των οίκων Fendi και Alexander McQueen, τα όρια μεταξύ τσάντας και φυλαχτού ήταν θολά. Η ζώνη σε μία δερμάτινη καπαρντίνα Fendi που φορέθηκε από τη Bella Hadid ήταν διακοσμημένη με μικρά χρυσά και δερμάτινα τσαντάκια, σαν μενταγιόν για τη μέση και η σχεδιάστρια του McQueen, Sarah Burton έβαλε μικροσκοπικές τσάντες σε σχήμα φιάλης σε τσόκερ και ιμάντες.

Η τάση ξεκίνησε από τον Simon Porte Jacquemus όταν παρουσίασε τη Jacquemus Chiquito στο μέγεθος ενός μπισκότου την άνοιξη του 2018 και έφθασε στο ζενίθ με την τραγουδίστρια Lizzo, η οποία εμφανίστηκε στην τελετή απονομής των American Music Awards με μία τσάντα Valentino στο μέγεθος ενός κουτιού με καραμέλες Tic Tac.

Λίγα χρόνια πιο πίσω, ο Καρλ Λάγκερφελντ παρουσίασε στη συλλογή του για τον οίκο Fendi Άνοιξη/Καλοκαίρι 2015 μία μοντέρνα μίνι τσάντα, αλλά οι γυναίκες κρατούσαν μικρές τσάντες πολύ πριν από τη συγκεκριμένη επίδειξη μόδας.

Από τις αρχές έως τα μέσα της δεκαετίας του 1900 οι γυναίκες κρατούσαν μικρά πορτοφόλια ή πουγκιά. Κυρίως ήταν αξεσουάρ των εύπορων γυναικών, επειδή ήταν μικρές και κομψές. Εκείνη την εποχή οι μικρές τσάντες ήταν σύμβολο κοινωνικής θέσης και μέχρι έναν βαθμό αυτό ισχύει και σήμερα.

Μία μίνι τσάντα επιτρέπει την ελευθερία κινήσεων, έχεις λιγότερα να μεταφέρεις και ανησυχείς για λιγότερα, ανέφερε σε παλαιότερο άρθρο του το fashionmagazine. Είναι ένας τρόπος της μόδας να μας πει ότι πρέπει να σταματήσουμε να κουβαλάμε τόσα πολλά πράγματα μαζί μας;