Χοιρινή μπριζόλα διπλοψημένη, με πατάτες & σάλτσα μανταρίνι
Ό, τι πρέπει για σήμερα το μεσημέρι...
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20΄
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 35΄
ΚΟΣΤΟΣ: 2,10 η μερίδα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
24 μικρές πατάτες με τη φλούδα* τους, κομμένες στα 4, ή 12 μέτριες, κομμένες στα 8
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ
4 χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο, κομμένες ανά δύο**, ή 4 μονές
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
2 σφηνάκια λευκό ξηρό κρασί
2 κ.σ. μαρμελάδα μανταρίνι ή βερίκοκο
1 ρίζα τζίντζερ (περίπου 60 γρ. ακαθάριστη), καθαρισμένη και τριμμένη
2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
½ κ.γ. κόκκινο πιπέρι
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι & πιπέρι
Για την εκτέλεση πατήστε ΕΔΩ