Γιουβαρλάκια με τζίντζερ και αβγολέμονο!
Μας άνοιξε την όρεξη...
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20΄
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 45΄
ΚΟΣΤΟΣ: 2,50 η μερίδα
Υλικά
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος από λάπα ή άλλο κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος με λίπος
½ φλ. ρύζι καρολίνα, πλυμένο 2-3 φορές
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
2 αβγά
1 μεγάλη πατάτα, τριμμένη
χυμός από 2 λεμόνια
½ φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 ρίζα τζίντζερ (περίπου 60 γρ. ακαθάριστη), καθαρισμένη και τριμμένη
1 καρότο, χοντροκομμένο
1 κλωνάρι σέλινου, χοντροκομμένο
αλάτι & πιπέρι
Για την εκτέλεση πατήστε ΕΔΩ