Σαντορινιοί φαβοκεφτέδες με καππαρόκουμπα γιαχνί!
Νηστίσιμο και απολαυστικό...
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 40΄
ΑΝΑΜΟΝΗ: 20΄
ΚΟΣΤΟΣ: 2 η μερίδα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΒΟΚΕΦΤΕΔΕΣ:
½ κούπα έ.π. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
1 κούπα φάβα, βρασμένη, στραγγισμένη και πολτοποιημένη
½ κούπα μάραθο, ψιλοκομμένο
½ κούπα άνηθο, ψιλοκομμένο
1 πρέζα κύμινο ή πάπρικα (προαιρετικά)
1-2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή φρυγανιά, τριμμένη (προαιρετικά)
αλάτι & πιπέρι
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το πανάρισμα
500 ml έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΠΠΑΡΟΚΟΥΜΠΑ:
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, μέτριο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
½ κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ (200 γρ.)
3 κ.σ. κάππαρη
2-3 κ.σ. ξίδι