Σαν σήμερα στις 3 Μαΐου του 2011 πεθαίνει σε ηλικία 84 ετών ο κορυφαίος Έλληνας κωμικός, Θανάσης Βέγγος. Ο Θανάσης Βέγγος  λατρεύτηκε όπως λίγοι για το ήθος, την ανθρωπιά και την απλότητά του και παραμένει στις καρδιές όλων ως ο ταπεινός καλλιτέχνης με το αστείρευτο ταλέντο. Ο σπουδαίος και αυτοδίδακτος ηθοποιός κατάφερε να είναι αναγνωρίσιμος και αγαπητός στους Έλληνες, αντιπροσωπεύοντας πάντα τον ρεαλιστικό φουκαρά νεοέλληνα τρέχοντας σαρωτικός και διακωμωδώντας τα τραγικά συμβάντα της φυλής σε 126 ταινίες, από τις οποίες ως πρωταγωνιστής σε 52. "Καααλοί μου άνθρωποι", "πελάτες μου", "δεν προλαβαίνω"... και άλλες πολλές ατάκες του Θανάση Βέγγου όχι μόνον έγιναν διάσημες στο ελληνικό κοινό αλλά με το πέρασμα των χρόνων εντάχθηκαν στο καθημερινό μας λεξιλόγιο. Ο Θανάσης Βέγγος έφυγε από τη ζωή διακριτικά, έτσι όπως έζησε, παρά την φήμη του και το γεγονός ότι δημοσιογράφοι και κάμερες τον πολιορκούσαν στενά τα τελευταία χρόνια.

Επίσης, σαν σήμερα:

1481: Ο ισχυρότερος από τρεις σεισμούς χτυπά την Ρόδο και προκαλεί πάνω από 30.000 νεκρούς.

1494: Ο Χριστόφορος Κολόμβος προσεγγίζει τις ακτές της Τζαμάικα.

1837: Ιδρύεται το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι η πρώτη ανώτατη σχολή σ' όλη την ανατολική Μεσόγειο

1887: Γεννιέται η Μαρίκα Κοτοπούλη, ελληνίδα ηθοποιός

1937: Ο Παναθηναϊκός συντρίβει τον Ολυμπιακό με 4-1 για το Κύπελλο Πάσχα. Τρία γκολ σημειώνει ο Μήτσος Μπαλτάσης κι ένα ο Αντώνης Μηγιάκης.

1965: Γεννιέται ο Θεοδωρής Αθερίδης, Έλληνας ηθοποιός

1966: Ιδρύεται στο ΓΕΣ το 7ο Επιτελικό Γραφείο, στο οποίο, όπως ανακοινώνεται, ανατίθεται ο τομέας ψυχολογικών επιχειρήσεων, προπαγάνδας και πολιτικής διαφωτίσεως. Διευθυντής του Γραφείου τοποθετείται ο αντισυνταγματάρχης Γεώργιος Παπαδόπουλος (γραμματέας της επιτροπής του Σχεδίου Περικλής και μετέπειτα δικτάτορας).

2002: Ολοκληρώνεται η συγχώνευση των γιγάντων της πληροφορικής Hewlett Packard και Compaq Computer Corp.

2006: Αεροπλάνο αρμενικών αερογραμμών πέφτει στη Μαύρη Θάλασσα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 114 επιβαίνοντες.

2009: Ο Παναθηναϊκός νικά στον τελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα του μπάσκετ την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 82-78 στο O2 World Arena στο Βερολίνο και στέφεται για πέμπτη φορά Πρωταθλητής Ευρώπης.