Ένας ζωολογικός κήπος της Νέας Υόρκης υποδέχτηκε ένα λευκό μωρό καγκουρό ξαφνιάζοντας τους υπαλλήλους του πάρκου.

Ο Κόσμο, το νεότερο καγκουρό στο Animal Adventure Park, γεννήθηκε με λευκισμό, μια απίστευτα σπάνια περίπτωση που προκαλεί τη μερική απώλεια χρώσης στο δέρμα και τη γούνα ενός ζώου. Σε αντίθεση με τον αλβινισμό, ο λευκισμός δεν προκαλεί έλλειψη χρώσης στα μάτια.

Το μωρό γεννήθηκε στο πάρκο ζώων στο Χάρπερσβιλ πριν από πέντε μήνες, αλλά οι φύλακες του πάρκου το πήραν από τον μάρσιπο της μητέρας του για πρώτη φορά στις 15 Ιανουαρίου.

Όπως και τα άλλα μωρά καγκουρό, ο Κόσμο μεγάλωσε στον μάρσιπο της μητέρας του για μήνες πριν απομακρυνθεί για την πρώτη του πλήρη ιατρική εξέταση.

«Μόλις το αντικρίσαμε με το άσπρο του χρώμα αλλά με μαύρα μάτια διαπιστώσαμε ότι ήταν κάτι που συναντούσαμε πρώτη φορά στη σταδιοδρομία μας», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του πάρκου Τζόρνταν Πατς στο CNN.

«Είναι πολύ σπάνια γιατί αυτό είναι το μοναδικό καγκουρό του είδους του που υπάρχει στη Βόρεια Αμερική αυτή τη στιγμή», συμπλήρωσε.

Ενώ η γενετική παραλλαγή του Κόσμο δεν πρέπει να επηρεάζει την υγεία του, ο μόνος κίνδυνος είναι ότι δεν έχει την ικανότητα να καμουφλάρεται, οπότε πιθανότατα δεν θα επιβιώσει ποτέ στη φύση.