Για μερικούς, μια ομαδική δραστηριότητα μετά το lockdown που συνδυάζει την άσκηση με το αλκοόλ μπορεί να μοιάζει με τον ιδανικό τρόπο καταπολέμησης του άγχους του κορωνοϊού - αν και όσοι κάνουν γιόγκα θα έπρεπε κατά την ώρα της άσκησης να αποφεύγουν το ζυθοποιείο TwoBirds Craft Beer της Πνομ Πενχ.

Τα μαθήματα γιόγκα του ζυθοποιείου, που συνεχίστηκαν μετά την άρση των 6 εβδομάδων lockdown σε όλη την Καμπότζη καταργήθηκε την 1η Ιανουαρίου, συνδυάζοντας τη γιόγκα με τη μπίρα.

«Είναι μεγαλύτερη διασκέδαση η γιόγκα μπίρας. Δεν είναι τόσο σοβαρή όσο η παραδοσιακή γιόγκα», δήλωσε η 25χρονη Σριλάιν Μπάχα, καθώς πλησίασε για ένα ποτήρι μπίρας, ταλαντευόμενη λίγο για να διατηρήσει την ισορροπία της στη στάση που είχε.

Η δημιουργία της αποδίδεται σε ένα σταντ σε φεστιβάλ του 2013 και από τότε η γιόγκα μπίρας απέκτησε οπαδούς σε διάφορα μέρη του κόσμου.

«Δεν είναι σαν μια πραγματική εξάσκηση γιόγκα, μοιάζει περισσότερο με μια συνάντηση με φίλους, ενσωματώνοντας κινήσεις γιόγκα για διασκέδαση», δήλωσε η εκπαιδεύτρια Άννα, η οποία έφτασε στην Καμπότζη πριν από περίπου δύο μήνες.

Ο Κόνορ Τσίνι Κιρς, γενικός διευθυντής της BeerPro Import Export Co., ο οποίος έχει το TwoBirds, δήλωσε ότι τα μαθήματα, που πραγματοποιήθηκαν σε ένα πρώην εργοστάσιο ενδυμάτων, αφορούσαν την κοινωνικότητα και το να φέρουν τους ανθρώπους κοντά μετά τη δουλειά.

«Αν πέσεις ή κάτι τέτοιο, κανείς δεν θα σε κοιτάξει με περίεργο τρόπο. Είναι όλα για τη διασκέδαση», είπε ο Κιρς.