Ούτε ο Κορωνοϊός δεν εμπόδισε ένα έθιμο πολλών χρόνων να λάβει χώρα σε μια επαρχία της Μπανγκόκ και σύμφωνα με αυτό νεαρά ζευγάρια παντρεύονται πάνω σε ελέφαντες.

Σε όλον τον κόσμο πολλά είναι τα ζευγάρια που επιλέγουν να παντερυτούν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και συνήθως αναζητούν μία ξεχωριστή τοποθεσία.

Έτσι 52 ζευγάρια στην Ταϊλάνδη που παντρεύτηκαν οδηγώντας ελέφαντες εχτές 14 Φεβρουαρίου, σε μια μαζική γαμήλια τελετή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε έναν βοτανικό κήπο μιας επαρχίας ανατολικά της Μπανγκόκ.

Οι χορευτές και μια μπάντα οδήγησαν την πομπή των ελεφάντων και των ζευγαριών και ένας τοπικός αξιωματούχος, επίσης ανεβασμένος πάνω σε ελέφαντα, επέβλεψε την υπογραφή του πιστοποιητικού γάμου.

«Σκεφτόμουν εδώ και πολύ καιρό ότι αν ήταν να παντρευτώ, θα έπρεπε να είναι μία ιδιαίτερη ημέρα με ένα ξεχωριστό γεγονός», δήλωσε ο 26χρονος γαμπρός Πατιφάτ Παθανόν, δίπλα από την 23χρονη νύφη.

Ο γάμος πάνω σε ελέφαντες είναι μια εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο στον τροπικό κήπο Νονγκ Νουχ στην επαρχία Χονμπούρι, η οποία συνήθως προσελκύει έως και 100 ζευγάρια. Αλλά φέτος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ήταν πολύ λιγότεροι.

Ο Καμπόν Τανσάχα, διευθύνων σύμβουλος του τροπικού κήπου Νονγκ Νουχ, δήλωσε ότι λόγω των αυστηρών πρωτοκόλλων για τους επισκέπτες, οι άνθρωποι αισθάνονταν ασφαλέστεροι και άρχισαν να επιστρέφουν για να επισκεφθούν το βοτανικό πάρκο, το οποίο παρουσιάζει διαμορφωμένους κήπους με τοπία από όλο τον κόσμο.