Μαγευτική η πανσέληνος του Φεβρουαρίου, η οποία ήταν 100% πλήρης το Σάββατο το βράδυ. Η πανσέληνος ήταν ορατή σε όλο τον κόσμο, αλλά ο κακός καιρός εμπόδισε το θέαμα σε μερικούς. Οι φυλές Αμερικανών ιθαγενών στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες αποκαλούν την πανσέληνο του Φεβρουαρίου «Snow Moon» λόγω της έντονης χιονόπτωσης αυτή την εποχή του έτους, σύμφωνα με το Almanac του Maine Farmer's.

Οι φυλές στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τα δικά τους ονόματα για την πανσέληνο του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου της Δυτικής Ουάσιγκτον. Οι Arapaho στις Μεγάλες Πεδιάδες χρησιμοποιούν το πλησιέστερο όνομα στο Snow Moon, το οποίο είναι «παγετός που λάμπει στον ήλιο».

Άλλες φυλές έχουν ονόματα που είναι ακριβώς το αντίθετο, όπως η φυλή Zuni στο Νέο Μεξικό που την αποκαλούν «onon u'la'ukwamme», που σημαίνει «δεν υπάρχει χιόνι στα μονοπάτια».

Ορισμένες φυλές έδωσαν σε αυτήν την πανσέληνο ονόματα ζώων. Η φυλή Tlingit στα βορειοδυτικά του Ειρηνικού την αποκαλεί «s'eek dis» ή «φεγγάρι της μαύρης αρκούδας». Η φυλή Haida στην Αλάσκα την αποκαλεί "hlgit'un kungáay" ή «φεγγάρι της χήνας».

Αυτή η πανσέληνος είναι επίσης σημαντική σε άλλους πολιτισμούς. Σηματοδοτεί τον Māgha Pūjā, ένα σημαντικό βουδιστικό φεστιβάλ που γιορτάζει τον Βούδα.