Μπροστά σε ένα εντυπωσιακό θέαμα βρέθηκαν ένας Ιρλανδός και η πεντάχρονη κόρη του όταν εντόπισαν σε ακτή έναν θαλάσσιο ίππο που βρέθηκε σε βράχους στην κομητεία Κέρι της Ιρλανδίας και είναι πιθανό να είναι σε εφηβική ηλικία και να έφυγε από την Αρκτική αναζητώντας νέους ορίζοντες για διαμονή, αναπαραγωγή και φαγητό, σύμφωνα με ειδικούς.

Την σπάνια θέα απαθανάτισαν ένας ντόπιος και η 5χρονη κόρη του. Τελευταία φορά που ένας ενήλικος θαλάσσιος ίππος παρατηρήθηκε στη βόρεια και δυτική ακτή της Σκωτίας ήταν το 2018.

Ο Τομ Άρνμπορν, ανώτερος σύμβουλος του WWF για την Αρκτική και τη θαλάσσια ζωή της, δήλωσε στο BBC News ότι ο θαλάσσιος ίππος φαίνεται σχετικά νέος. «Συχνά, τα έφηβα ζώα επιχειρούν μεγάλα ταξίδια» για να βρουν νέες περιοχές για αναπαραγωγή, εξήγησε.

Ο Άλαν Χούλιχαν είπε στα ιρλανδικά μέσα ενημέρωσης ότι αυτός και η κόρη του Μουιρεάν εντόπισαν το θηλαστικό στο νησί Βαλέντια καθώς περπατούσαν.

«Το μέγεθος του ήταν εντυπωσιακό. Ήταν όσο ένας μεγάλος ταύρος. Εξαφανίστηκε στη θάλασσα για λίγο και μετά επέστρεψε και κάθδισε πάνω στον βράχο για μερικές ώρες. Ήταν φανταστικό», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ