Τα πρωινά ο Αλεξάντρ Ντμίτριτ ξυπνά από τη «γάτα», τον Μέσι που τρίβεται στον λαιμό του. Ο Μέσι λατρεύει να χτενίζει τη γούνα του και να χοροπηδάει. Ποιο είναι το παράξενο; Ότι ο Μέσι είναι ένα αρσενικό πούμα.

«Είναι τόσο προσκολλημένος σε μένα όσο κι εγώ σε αυτόν», είπε ο Ντμίτρι. «Είναι πραγματικά μέλος της οικογένειας και ίσως ο καλύτερος φίλος μου ποτέ».

Ο Ντμίτρι και η σύζυγός του Μαρία, είναι και οι δύο ψυχολόγοι που ζούσαν στη δυτική ρωσική πόλη Πένζα, αγόρασαν τον Μέσι πριν από πέντε χρόνια από έναν ζωολογικό κήπο στην πόλη.

Η εξωτική γάτα, που πήρε το όνομά της από τον Αργεντινό σταρ του ποδοσφαίρου Λάιονελ Μέσι, γεννήθηκε σε ζωολογικό κήπο και αργότερα πωλήθηκε.

Το πούμα ήταν σε τόσο κακή κατάσταση υγείας όταν τον αγόρασαν που δεν μπορούσε να περπατήσει. Έπρεπε να τον διδάξουν πώς να τρέχει και να πηδά.

Το ζευγάρι έχει προσαρμόσει το σπίτι του για να καλύψει τις ανάγκες του Μέσι, μετατρέποντας τον διάδρομο στο κρησφύγετό του με τοίχους καλυμμένους με μπαμπού για να μπορεί να γρατσουνάει.

Ο Μέσι είναι δημοφιλής στους γείτονες και διάσημος στα κοινωνικά μέσα, με εκατομμύρια οπαδούς στο YouTube και το Instagram, αφού το ζευγάρι άρχισε να δημοσιεύει φωτογραφίες και βίντεο της ζωής του με τη μεγάλη γάτα.

Λόγω των πρώιμων προβλημάτων υγείας του, ο Μέσι είναι μικρότερος από το μέσο όρο του πούμα και δεν έχει δείξει ποτέ επιθετικότητα απέναντι σε άνθρωπο. Αλλά ο Ντμίτριτ γνωρίζει τον κίνδυνο που ελλοχεύει με ένα τέτοιο κατοικίδιο.

«Αργά ή γρήγορα όταν ξεκινά η εφηβεία, θα αρχίσει να κρίνει το ποιος κάνει κουμάντο στο σπίτι και θα δοκιμάσει την ισχύ και τα όριά του».