Μια χαρούμενη τρισδιάστατη χάρτινη αλφάβητο έφτιαξε η σχεδιάστρια Μελ Έντουαρντς από το Μέντσεστερ εμπνεόμενη από τα παστέλ κτήρια που παρουσιάζει στις ταινίες του ο σκηνοθέτης Γουές Άντερσον.

Τα γράμματα της λατινικής αλφαβήτου της 'Έντουαρντς έχουν λεπτομερή αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, όπως το «C» που παραπέμπει στην αρχιτεκτονική της ινδικής πόλης Μπενάρες (Βαρανάσι).

Η σχεδιάστρια ξεκίνησε να εξελίσσει την αλφάβητο επηρεαζόμενη από τα χρώματα και τη στιλιζαρισμένη συμμετρία που απαντάται στο λεύκωμα «Accidentally Wes Anderson», αλλά στην πορεία άρχισε να αναφέρεται εν γένει σε αρχιτεκτονήματα με ζωηρά χρώματα. Αν και, εν πρώτοις, τα «γράμματα» θυμίζουν ψηφιακές απεικονίσεις, στην πράξη είναι όλα κατασκευασμένα στο χέρι, αποκλειστικά από χαρτί.

Το γράμμα «H» βασίζεται στο Grand Budapest Hotel σημειώνει, σε ανάρτησή της στο Instagram, η Έντουαρντς. Για το «J», η σχεδιάστρια χρησιμοποίησε ένα μπαλάκι του πινγκ πονγκ και έναν χάρτινο κώνο για να επιτύχει την στρογγυλή κορυφή του γράμματος-κτηρίου.

«Έχω αντλήσει έμπνευση από τα πάντα, από την ακραία υπεραπλουστευμένη και μοντέρνα αρχιτεκτονική μέχρι τα πλέον περίτεχνα και παραδοσιακά κτήρια», υπογράμμισε. Η φόρμα του «B» είναι η πλέον υπεραπλουστευμένη, ενώ το «G» βασίζεται σε ένα κτήριο στην κουβανική πόλη Σιενφουέγος.

Η αλφάβητος της Μελ Έντουαρντς δημιουργείται στο πλαίσιο του πρότζεκτ «36 Days of Type», στο οποίο σχεδιαστές, εικονογράφοι και καλλιτέχνες προσκαλούνται να εκφράσουν το δικό τους όραμα για τους αριθμούς και τα γράμματα της λατινικής αλφαβήτου.