Η 18χρονη Αυστραλή Άνια Σεντ Τζέιμς αντιμετωπίζει ένα ιδιαίτερο πρόβλημα: από τα 13 της που άρχισε να μεγαλώνει το στήθος της, αυξανόταν με ρυθμό περίπου ένα μέγεθος το χρόνο. Ωστόσο μέσα σε έναν χρόνο μεγάλωσε κατά δύο νούμερα από το 2 στο 4+ και τώρα στα 18 της έχει φτάσει στο 9+!

Η γιγαντομαστία, όπως ονομάζεται η σπάνια ορμονική κατάσταση που αντιμετωπίζει και προκαλεί την υπερβολική ανάπτυξη των μαστών, της έχει κοστίσει πόνους στη μέση, στην πλάτη, στον αυχένα, στους ώμους, η γυμναστική δεν είναι εύκολη γι’ αυτήν, ούτε κάποιες καθημερινές συνήθειες, όπως το να σκύψει να δέσει τα κορδόνια της και βέβαια δεν μπορεί να βρει εύκολα σουτιέν, οπότε περιορίζεται σε μοντέλα «γιαγιάδων».

Mπούλινγκ και παρενόχληση

Έχει εγκαταλείψει αγαπημένες της δραστηριότητες όπως το σχοινάκι και το τραμπολίνο, λόγω της «πίεσης της βαρύτητας», ενώ μέσα στην ημέρα πρέπει να ξεκουράζεται. Έχει δοκιμάσει να κάνει δίαιτα, αλλά το στήθος της δεν άλλαξε μέγεθος. Ένα από τα χειρότερα θέματα που αντιμετώπισε, όμως, ήταν το μπούλινγκ και η παρενόχληση, όπου συμμαθητές μεγαλύτερων τάξεων και ακόλουθοί της στα κοινωνικά δίκτυα της ζητούν γυμνές φωτογραφίες του στήθους της.

Η σκέψη να το κόψει δεν ξέρει αν θα βοηθήσει, αφού το στήθος της δεν έχει σταματήσει να μεγαλώνει. «Για τα περισσότερα κορίτσια στην ηλικία μου, το στήθος τους έχει σταματήσει, αλλά το δικό μου συνεχίζει να μεγαλώνει», και αναβάλλει κάθε απόφαση μέχρι να σταματήσει, όπως δηλώνει στην εφημερίδα «The Sun».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time