Στο Λονδίνο ένα παλιό αστυνομικό τμήμα άνοιξε τους παλιούς χώρους κράτησης στους επισκέπτες καθώς λειτουργεί και πάλι, αλλά αυτή τη φορά ως μουσείο.

Το Μουσείο Αστυνομίας Bow Street βρίσκεται στην περιοχή Κόβεντ Γκάρντεν, μέσα σε χώρους που στέγαζαν αστυνομικό τμήμα και δικαστήριο, όπου εμφανίστηκαν κάποτε διάσημοι κατηγορούμενοι όπως ο συγγραφέας Όσκαρ Ουάιλντ και οι σουφραζέτες - ακτιβίστριες για την γυναικεία ψήφο Έμελιν και Κρίσταμπελ Πάνκχερστ.

«Η πλειονότητα από εμάς που υπηρετήσαμε εδώ θα λέγαμε ότι ήταν τιμή μας να δουλεύουμε στο Bow Street. Η ιστορία είναι απόλυτα καταπληκτική». Λι-Τζέιν Γέιτς, Bow Street 1981-1985

Αφηγείται την ιστορία των Bow Street Runners, που συχνά θεωρείται η πρώτη επαγγελματική αστυνομική δύναμη του Λονδίνου, η οποία ιδρύθηκε το 1749 και αργότερα συγχωνεύτηκε με τη Μητροπολιτική Αστυνομία. Ξεδιπλώνεται επίσης μια μακρά ιστορία εγκλημάτων και ερευνών.

«Αυτό το κτίριο άνοιξε αρχικά το 1881 ως αστυνομικό τμήμα αλλά και ως δικαστήριο δικαστών», δήλωσε η επιμελήτρια του μουσείου Τζεν Κάβαναχ στο Reuters, προσθέτοντας ότι υπήρχε δικαστήριο στον δρόμο από το 1740.

«Θέλαμε πραγματικά να διασφαλίσουμε ότι ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του Λονδίνου και ένα τέτοιο εμβληματικό κτήριο θα ξαναζωντανεύουν και μας δόθηκε η ευκαιρία να δείξουμε πραγματικά τι συνέβαινε μέσα σε αυτούς τους τέσσερις τοίχους».

Ο Φίλιπ Γκουχ, πρώην επιθεωρητής που εργάστηκε στο αστυνομικό τμήμα από το 1989 έως το 1992.

Το αστυνομικό τμήμα της Bow Street έκλεισε το 1992. Το δικαστήριο, στους κατηγορούμενους περιλαμβάντονταν και διαβόητοι εγκληματίες όπως οι δίδυμοι Κρέι και ο Χιλιανός δικτάτορας Αουγκούστο Πινοσέτ, έκλεισε το 2006.

Η Λι-Τζέιν Γέιτς, πρώην αστυνομικός που υπηρέτησε στο αστυνομικό τμήμα, ποζάρει δίπλα σε μία φωτογραφία της από τα παλιά, μέσα σε ένα κελί από το μουσείο Bow Street.

Οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα κελιά και τα γραφεία του πρώην αστυνομικού τμήματος στο ισόγειο. Το σόου παλιές στολές, χειροπέδες και το αρχικό εδώλιο από το διακστήριο νούμερο δύο.

Το κτήριο έχει ανακαινιστεί με τους ορόφους πάνω από το πρώην αστυνομικό τμήμα να είναι πλέον ξενοδοχείο.