Η βασίλισσα του ετήσιου διαγωνισμού κατανάλωσης μπέργκερ της Ουάσινγκτον για την 4η Ιουλίου έπρεπε να μοιραστεί το τρόπαιο με τον νικητή της δεύτερης θέσης του περασμένου έτους, καθώς οι δύο έφαγαν 34 μπέργκερ σε 10 λεπτά.

Η Μόλι Σούιλερ, μητέρα τεσσάρων παιδιών από την Καλιφόρνια, κατάφερε να φάει τα 34 μπιφτέκια - ένα μόνο κάτω από το ρεκόρ της των 35 - κατά τη διάρκεια του ετήσιου πρωταθλήματος ανεξαρτησίας Burger Eating που διοργανώθηκε από την τοπική αλυσίδα γρήγορου φαγητού Z-Burger.

Ο ετήσιος ανταγωνιστής της, ο συνάδελφος επαγγελματίας του είδους ο Νταν «εξολοθρευτής» Κένεντι από την Πενσυλβανία, έφαγε επίσης 34 μπιφτέκια, και έτσι είχαν ισοπαλία.
z-burger-diagonismos-mpergker__1_


Συνολικά, 14 από τους κορυφαίους ανεξάρτητους Αμερικανούς «επαγγελματίες φαγητού» και διαγωνιζόμενους στην περιοχή έδωσαν μάχη για να δουν ποιος θα μπορούσε να φάει τα περισσότερα μπιφτέκια στο καθορισμένο χρονικό πλαίσιο των 10 λεπτών, καθώς ανταγωνίστηκαν για 4.350 δολάρια σε χρηματικό έπαθλο, συμπεριλαμβανομένου του μεγάλου βραβείου των 1.750 δολαρίων σε μετρητά.

Μόλις τελείωσε ο χρόνος, οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε ακόμη να περιμένουν άλλα δύο λεπτά ώστε οι κριτές να βεβαιωθούν ότι θα κρατούσαν μέσα τους πραγματικά τον τεράστιο όγκο φαγητού που καταναλώθηκε.

Ένα μικρό αλλά ενθουσιώδες πλήθος συνήθως εμφανίζεται κάθε χρόνο για να παρακολουθήσει το ετήσιο θέαμα ενόψει της 4ης Ιουλίου, καθώς και να απολαύσει ένα δωρεάν μπέργκερ.

Οι δύο νικητές ποζάρουν για τα μέσα ενημέρωσης μετά το διαγωνισμό, κρατώντας το κοινό τους τρόπαιο και τυλίγοντας τη ζώνη του πρωταθλητή γύρω τους.

Όταν ρωτήθηκε πώς ένιωθε που έφτασε στην κορυφή του διαγωνισμού δίπλα στην πρωταθλήτρια, ο Κένεντι απλώς απάντησε «γεμάτος».

Ο διαγωνισμός για την κατανάλωση μπέργκερ της Ουάσογκτον προηγείται του διαγωνισμού για χοτ-ντογκ του Nathan στη Νέα Υόρκη την Κυριακή - ο κύριος διαγωνισμός φαγητού της εθνικής εορτής 4ης Ιουλίου.

Εκεί τα φαβορί της διοργάνωσης είναι οι Τζόφρεϊ Έσπερ και Τζοέι Κάσταντ, οι οποίοι πήραν θέση για την αναμέτρηση στον επίσημο διαγωνισμό στον δήμο του Μανχάταν της Νέας Υόρκης.