Μια γέφυρα με γυάλινο πάτο 430 μέτρων μπορεί να σου προσφέρει το πιο ψηλό άλμα στον κόσμο στην επαρχία Χουνάν της Κίνας.

Οι επισκέπτες της Γυάλινης Γέφυρας Zhangjiajie Grand Canyon μπορούν να κάνουν ένα άλμα από ύψος 260 μέτρων, κάτι που ανεβάζει στα ύψη την αδρεναλίνη και κάνει κόμπο το στομάχι, προκειμένου να απολαύσουν τη θέα της περιοχής Wulingyuan, η οποία θεωρείται μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

Η περιοχή, ένα δημοφιλές διεθνές τουριστικό αξιοθέατο, φημίζεται για τους στύλους και τις κορυφές από χαλαζίτη που εκτείνονται ως τα σύννεφα, καθώς και βαθιές χαράδρες και φαράγγια.

Το bungy jumping στην τοποθεσία άρχισε να λειτουργεί στα τέλη του 2020, αλλά καθυστέρησε λόγω των περιορισμών που επέβαλε η κινεζική κυβέρνηση εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο χειριστής Τζόνι Ντέικερ είπε ότι η επιχείρηση αναπτύσσεται σταδιακά, καθώς άρχισαν να επιστρέφουν στην περιοχή οι εγχώριοι τουρίστες.

«Πιθανότατα έχουμε κατά μέσο όρο είκοσι άλματα την ημέρα αυτή τη στιγμή, κάτι που είναι πολύ καλό για ένα άλμα αυτού του μεγέθους», δήλωσε ο Ντέικερ, προσθέτοντας ότι είναι σίγουρος για μια σταθεροποίηση της περιόδου των καλοκαιρινών διακοπών.

Για να αντισταθμιστεί η έλλειψη ξένων τουριστών, το κόστος ενός άλματος μειώθηκε κατά περίπου 40% σε περίπου 306 δολάρια ΗΠΑ.

Η πεζογέφυρα, που σχεδιάστηκε από τον Ισραηλινό αρχιτέκτονα Χαΐμ Ντοτάν και άνοιξε τον Αύγουστο του 2016, ήταν κάποτε η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα με γυάλινο πάτο στον κόσμο.

Το άλμα στην άβυσσο μπορεί να είναι τρομακτικό για μερικούς, αλλά ο Ντέικερ πιστεύει ότι το τεράστιο ύψος το καθιστά λιγότερο εκφοβιστικό από τα μικρότερα άλματα.

«Επειδή είναι τόσο υψηλό, στην πραγματικότητα το διευκολύνει. Όταν είσαι τόσο ψηλά, είναι σαν να κάνεις αλεξίπτωτο», είπε ο Ντέικερ.