Ένα ρομπότ το οποίο προσφέρει λύσεις εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού έφτιαξαν μαθητές από όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν στην Εθνική ομάδα Ρομποτικής, FIRST Global Challenge Team Greece. Η ομάδα σχεδίασε σε πειραματικό στάδιο ένα ρομπότ το οποίο θα μπορεί να απολυμαίνει έναν μικρό χώρο, να παρακολουθεί την πίεση, τη θερμοκρασία, το οξυγόνο πολλών ασθενών συγχρόνως, να υπενθυμίζει τη λήψη και τη δοσολογία φαρμάκων, να λαμβάνει φωτογραφίες, να μπορεί να παρέχει οξυγόνο σε έναν ασθενή και μέσω μιας εφαρμογής να ενημερώνει τον θεράποντα.

30 παιδιά από όλη την Ελλάδα

Συνολικά, 30 παιδιά, ηλικίας από 14 έως 18 ετών, από όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στην Εθνική ομάδα Ρομποτικής. Η επιλογή τους έγινε με βάση τις γνώσεις τους στον προγραμματισμό, στη ρομποτική, την ενασχόλησή τους με τις επιστήμες και την εμπειρία τους σε εθνικές και παγκόσμιες διοργανώσεις. Αρκετά από τα παιδιά έχουν λάβει διακρίσεις σε διαγωνισμούς Ρομποτικής, Προγραμματισμού, Μαθηματικών και Φυσικής.



Οι μαθητές θα συμμετάσχουν στη φετινή Ολυμπιάδα με θέμα «Discover – Recover», η οποία ζητά από τους νέους να επιστρατεύσουν την καινοτομία και να προτείνουν λύσεις για τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας στην υγεία, την εκπαίδευση, την οικονομία και στο περιβάλλον. Η Εθνική ομάδα Ρομποτικής «FIRST Global Challenge Team Greece» δημιουργήθηκε το 2018 μετά από πρωτοβουλία του Φιλεκπαιδευτικού Μη κερδοσκοπικού Σωματείου Eduact Δράση για την Εκπαίδευση.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time