Η δίαιτα-αστραπή του καρδιολόγου που κάνει θραύση!
Εγγυημένα αποτελέσματα...
Δίαιτα-αστραπή, που έχει καταρτίσει καρδιολόγος, υπόσχεται να αδυνατίσει τη μέση και την κοιλιά και να μεταμορφώσει την επιδερμίδα μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες. Το μυστικό είναι η αποφυγή του σιταριού και των παραγώγων του.
Στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Wheat Belly» ο δρ Γουίλιαμ Ντέιβις εξηγεί πως το σιτάρι, ο ακρογωνιαίος λίθος των διατροφικών πλάνων εδώ και δεκαετίες, έχει μεταμορφωθεί από τις επιθετικές, σύγχρονες μορφές γεωργίας σε έναν «σούπερ υδατάνθρακα» που μετατρέπεται σε σάκχαρο από τον οργανισμό πιο γρήγορα από σχεδόν κάθε άλλο τρόφιμο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εκτίναξη στα ύψη της ινσουλίνης, της ορμόνης που μετατρέπει το περιττό σάκχαρο του οργανισμού σε λίπος και συσσωρεύεται κυρίως στην κοιλιά!
Η συχνή επανάληψη αυτής της διαδικασίας φαρδαίνει τη μέση μας και γερνάει πρόωρα το σώμα μας, τόσο μέσα όσο και έξω. Το να χάσει κανείς 4,5 κιλά μέσα σε δύο εβδομάδες ηχεί σαν αποτέλεσμα στερητικής δίαιτας, αλλά ο δρ Ντέιβις, έχοντας παρακολουθήσει τα αποτελέσματά της σε 2.000 ασθενείς, δηλώνει πεπεισμένος ότι είναι αποτελεσματική και ασφαλής.
«Η απώλεια βάρους με αυτούς τους ρυθμούς δεν είναι κάτι που μπορεί να διαρκέσει επ' αόριστον, αλλά αποφεύγοντας απλώς το φαγητό που προκαλεί την όρεξη και τον εθισμό σημαίνει ότι καταναλώνει κανείς 350 με 400 λιγότερες θερμίδες καθημερινά χωρίς καν να το καταλαβαίνει» εξηγεί ο ειδικός.
Αποφύγετε τα εύκολα
Για να γίνει αυτό εφικτό απαιτείται σοβαρός προγραμματισμός. Τα τρόφιμα που είναι φτιαγμένα από στάρι έχουν το ατού της ευκολίας. Για παράδειγμα, τα σάντουιτς, οι πίτες, τα μπισκότα μπορούν να μεταφερθούν εύκολα και να φαγωθούν στο πόδι. Για να αποφύγει λοιπόν κανείς αυτές τις λύσεις θα πρέπει να έχει μπει στη διαδικασία να παίρνει το δικό του φαγητό στη δουλειά, να πηγαίνει πιο συχνά για προμήθειες και να ξεκινάει την παρασκευή των γευμάτων του από το μηδέν. Μακροπρόθεσμα ωστόσο όλο αυτό που τώρα φαντάζει βουνό θα κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη. Θα σας απαλλάξει από τα σκαμπανεβάσματα ενέργειας που προκαλούν τα σάκχαρα, τα οποία βάζουν τον οργανισμό μας σε ένα φαύλο κύκλο να αποζητεί σνακ κάθε δύο ώρες.
Τι μπορείτε να φάτε, αφού κόψετε το σιτάρι, αλλά και το ρύζι, τις πατάτες, το καλαμπόκι και τα όσπρια για δύο εβδομάδες;
Φάτε όσο θέλετε...
? Λαχανικά (εκτός πατάτας και καλαμποκιού)
? Ωμούς ξηρούς καρπούς και σπόρους
? Υγιή έλαια: έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αβοκάντο, καρύδι, καρύδα, βούτυρο κακάο, μακαντέμια, λιναρόσπορος και σουσάμι
? Κρέας και αβγά, κατά προτίμηση βιολογικά
? Τυρί, κατά προτίμηση με όλα του τα λιπαρά
? Καρυκεύματα που δεν έχουν ζάχαρη, όπως μουστάρδα, χρένο, μαγιονέζα, ξίδι ή καυτές σος
? Ελιές και κακάο χωρίς ζάχαρη
Τρώτε μικρές ποσότητες...
Ανά γεύμα η κατανάλωση των παρακάτω δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 100 gr ή τα 100 ml, καθώς η μεγαλύτερη ποσότητα μπορεί να αυξήσει το σάκχαρο στο αίμα.
? Γαλακτοκομικά άλλα από το τυρί
? Φρούτα, όπως ο ανανάς, η παπάγια, το μάνγκο και η μπανάνα
? Φρέσκοι φρουτοχυμοί
? Κινόα, ακατέργαστο ρύζι, βρόμη
? Οσπρια και γλυκοπατάτες
? Προϊόντα σόγιας, όπως το τοφού
Απαγορευμένα τρόφιμα:
? Προϊόντα σταριού
? Υδρογονωμένα, πολυακόρεστα λάδια, όπως το ηλιέλαιο
? Τρόφιμα που δεν έχουν γλουτένη, επειδή περιέχουν συνήθως άλλα είδη αμύλου που αυξάνουν το σάκχαρο στο αίμα
? Αποξηραμένα φρούτα
? Τηγανητά φαγητά
? Σνακ με ζάχαρη
? Γλυκαντικές ουσίες πλούσιες σε φρουκτόζη
? Μαρμελάδες, ζελέ κ.ά.
...αλλά και σνακ χωρίς τύψεις
Σε αυτό το διατροφικό πλάνο θα κόψετε τη συνήθεια να τρώτε ανάμεσα στα γεύματα. Ωστόσο δεν είναι πρόβλημα μια στο τόσο να απολαμβάνετε κάτι. Μερικές ασφαλείς εναλλακτικές είναι:
? Το τυρί
? Οι ωμοί ξηροί καρποί (αποφύγετε τους ψημένους και αλατισμένους)
? Η μαύρη σοκολάτα (όσο μεγαλύτερη η περιεκτικότητά της σε κακάο τόσο καλύτερα)
? Κράκερ με λίγους υδατάνθρακες
? Μπαστουνάκια λαχανικών σε ντιπ με κρέμα τυριού