Μια περίεργη ταλαιπωρία για έναν τάρανδο έλαβε τέλος: γιατροί κατάφεραν να του αφαιρέσουν το «βαρύ κολιέ» του, ένα ελαστικό αυτοκινήτου που είχε περασμένο γύρω από το λαιμό του. Ο εντυπωσιακός αρσενικός τάρανδος, ηλικίας 4,5 ετών και βάρους 300 κιλών, ζούσε εδώ και δύο χρόνια, τη μισή του ζωή δηλαδή, έχοντας περασμένο στο λαιμό ένα βαρύ λάστιχο αυτοκινήτου.

Πώς κατάφεραν να βγάλουν το ελαστικό 

Ο τάρανδος εντοπίστηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στα νοτιοδυτικά του Ντένβερ του Κολοράντο στις ΗΠΑ και αφού τον νάρκωσαν, οι δασοφύλακες δεν είχαν άλλη λύση παρά να του κόψουν τα μακριά κέρατά του για να καταφέρουν να βγάλουν το ελαστικό και να τον απελευθερώσουν από το φορτίο του.

Ταυτόχρονα καθάρισαν τα διάφορα σκουπίδια που είχαν μαζευτεί γύρω από το λαιμό του με το ζώο να ελαφρώνει κατά 16 ολόκληρα κιλά μέσα σε λίγη ώρα. «Θα προτιμούσαμε να κόψουμε το λάστιχο και να του αφήσουμε τα κέρατα» που είναι πολύ χρήσιμα στα αρσενικά αυτού του είδους κατά την περίοδο του ζευγαρώματος. «Όμως η κατάσταση εξελίχθηκε πολύ γρήγορα και έπρεπε να βγάλουμε το ελαστικό με κάθε τρόπο», εξήγησε ο Σκοτ Μέρντοκ, ένας από τους δασοφύλακες που συμμετείχαν στην επιχείρηση αυτήν. «Το τρίχωμά του ήταν κάπως μαδημένο» και είχε «μια μικρή πληγή» αλλά ευτυχώς ο λαιμός του ήταν σε καλή κατάσταση, διαβεβαίωσε ο Μέρντοκ. Τα κέρατα των ταράνδων πέφτουν από μόνα τους το χειμώνα και ξαναμεγαλώνουν την άνοιξη.



*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time