Σουτζουκάκια με μαλακό τυρί Μαστέλο?!
Και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας...
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20΄
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 35΄
ΑΝΑΜΟΝΗ: 45΄
ΚΟΣΤΟΣ: 3,50 η μερίδα
Υλικά
ΓIA TA ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ
600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς (από λάπα*)
1 αβγό
100 γρ. μαλακό τυρί Μαστέλο?, τριμμένο
4 κ.σ. ξινό τραχανά
1 κ.σ. ξίδι
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, πολτοποιημένο
½ κούπα αλεύρι (για το αλεύρωμα)
2 κούπες ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)
αλάτι & πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 σφηνάκι γλυκό κρασί, κόκκινο ή λευκό
6 ντομάτες, τριμμένες
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. ξερό κόλιαντρο
100 ml ζωμός κότας (ψυγείου ή από βιολογικό κύβο)
αλάτι & πιπέρι
* Ο κιμάς από λάπα είναι ιδανικός για μαγειρευτά, καθώς είναι αρκετά μαλακός και νόστιμος λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε λίπος. Αν θέλετε να περιορίσετε τα λιπαρά, χρησιμοποιήστε κάποιο πιο άπαχο κομμάτι, όπως το ποντίκι.
Δείτε την εκτέλεση στο alati&piperi.gr