Χοιρινή πανσέτα με σάλτσα μπάρμπεκιου
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος σας φτιάχνει το τέλειο μεσημεριανό...
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10΄
ΨΗΣΙΜΟ: 20΄
ΑΝΑΜΟΝΗ: 24 ώρες
ΚΟΣΤΟΣ: 3,30 η μερίδα
ΣΥΝΤΑΓΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ
Υλικά
1 κιλό χοιρινή πανσέτα, χωρίς δέρμα και κόκαλα, κομμένη
ΓIA TH ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένες ή πολτοποιημένες
? κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κόκκινο καυτερό πιπέρι
4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
4 κ.σ. ξίδι
4 κ.σ. σάλτσα Worcestershire*
1 φλ. κέτσαπ
2 φλ. νερό
1 κ.γ. ταμπάσκο
*Σάλτσα Worcestershire(γούστερ σος): Πικάντικη σάλτσα από κρεμμύδι, σκόρδο, ζάχαρη, ταμάρινθο, ξίδι, αντσούγια, αλάτι και μπαχαρικά. «Κατάγεται» από την Αγγλία και ταιριάζει σε πιάτα κρεατικών και θαλασσινών, αλλά και σε αλκοολούχα κοκτέιλ. Θα τη βρείτε σε μεγάλα σουπερμάρκετ και ντελί.
Δείτε την εκτέλεση στο alati&piperi