Σορμπέ & ζελέ καρπούζι με σεμιφρέντο λεμονιού & δυόσμο!
Δροσερό και απολαυστικό...
ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 45/
ΒΡΑΣΙΜΟ: 10/
ΑΝΑΜΟΝΗ: 10 ώρες
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΡΜΠΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ
700 γρ. καρπούζι, χωρίς φλούδα και κουκούτσια
100 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. ρούμι
χυμός από 1 λεμόνι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ
400 ml ζαχαρούχο γάλα
3 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
χυμός από 2 λεμόνια
200 ml κρέμα γάλακτος, σε παχύρρευστη μορφή
ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΛΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ
6 ζελατίνες (12 γρ.)
1 λίτρο χυμός καρπουζιού
150 γρ. ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ
μικρές μπαλίτσες καρπούζι
λίγη κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί (όχι πολύ σφιχτή)
λίγες κορυφές δυόσμου
Δείτε την εκτέλεση στο alati&piperi.gr