Η Νέα Σελήνη, που γίνεται στις 27.7, στο ζώδιο του Λέοντα είναι αρκετά έντονη και δυνατή γιατί συμμετέχει και ο Δίας που έχει εγκατασταθεί πλέον σε αυτό το ζώδιο και προκαλεί μια πιο αισιόδοξη και λαμπερή αίσθηση της πραγματικότητας.

Οι νέες βάσεις που θα τεθούν δείχνουν μια έντονη διάθεση για σταθερότητα σε δημιουργικές επιλογές, για συγχώρηση λόγω μεγάλης καρδιάς αλλά και στόχους που θα ορίσουν περισσότερο τις ανάγκες του «εγώ».

Από τη Νέα Σελήνη επηρεάζονται περισσότερο οι Λέοντες, οι Κριοί και οι Τοξότες των πρώτων ημερών και δευτερευόντως οι Δίδυμοι, οι Ζυγοί και οι Υδροχόοι.

Όλα γίνονται κάτω από μια επιτακτική ανάγκη να αλλάξουν κακώς κείμενα του παρελθόντος, χωρίς όμως να ξεχνάμε ότι η επιρροή του Σκορπιού από την άλλη, με τον ’ρη χορηγό θα είναι περισσότερο επίμονη και θα φορτίσει την κατάσταση.

Επίσης, θα πλανάται στην ατμόσφαιρα η διάθεση για διασκέδαση και όλα τα είδη καλλιτεχνικής έκφρασης, έμπνευσης και δημιουργικότητας. Η ερωτική ψευδαίσθηση θα είναι μαγευτική και θα υπόσχεται πάρα πολλά... 

ΚΡΙΟΣ 

Οι ενασχολήσεις σου είναι πολλές και φέρνουν μια νέα πραγματικότητα. Καλείσαι να «βγάλεις το φίδι από την τρύπα» για κάποια οικογενειακά θέματα, ενώ αυτή την περίοδο όλο και κάποιο πρόβλημα ανακύπτει που πρέπει να βρει μια λύση άμεση και δυναμική. Τη συναισθηματική φόρτιση που αισθάνεσαι θα πρέπει να τη διαχειριστείς αποτελεσματικά και καίρια για να μην έχεις μετέπειτα μεταπτώσεις και αλλαγές στην διάθεσή σου. Από το Σάββατο κι εξής, όλα φωτίζονται από την αλλαγή της διάθεσης σου και περνάς πολύ καλά, ιδιαίτερα στον ερωτικό τομέα, όπου ο ρομαντισμός σου αρχίζει να αποκαλύπτεται. Θα φλερτάρεις με μεγάλη άνεση και εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Ένας Λέων μπορεί να είναι η νέα σου κατάκτηση.

ΤΑΥΡΟΣ 

Κλείνεσαι στα πλαίσια της οικογένειάς σου και δείχνεις την αμέριστη συμπαράστασή σου σε άτομα που έχουν την ανάγκη σου. Επιπλέον υποχρεώσεις σε κάνουν αεικίνητο, ενώ ένα μικρό ταξίδι σε φέρνει πιο κοντά με ένα συγγενικό πρόσωπο. Μαθαίνεις πληροφορίες από οικογενειακές μνήμες και γίνεσαι δέκτης μιας εξομολόγησης από ένα πρόσωπο που σε αφορά. Από το Σάββατο και μετά, θέλεις οι άλλοι να σε πλησιάσουν γιατί πιστεύεις ότι έχεις κάνει αρκετές προσπάθειες προς την αντίθετη κατεύθυνση αλλά δεν έχουν βρει ανταπόκριση. Θα καταφέρεις πάντως να είσαι το επίκεντρο είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο, ιδιαίτερα εσύ που έχεις γεννηθεί τις πρώτες ημέρες.

ΔΙΔΥΜΟΙ 

Εξαρτάσαι από συγκεκριμένα άτομα, τα οποία με τον τρόπο τους σε υποχρεώνουν να κινείσαι βάσει των δικών τους προγραμμάτων και επιθυμιών. Πρόσεχε τη διατροφή σου, ειδικά σήμερα, γιατί μπορεί να παραστρατήσεις από συναισθηματική ανασφάλεια. Ένα ακίνητο σε απασχολεί και θα το εξασφαλίσεις μεν αλλά θα υποχρεωθείς αρκετά σε τρίτους. Από το Σάββατο κι έπειτα, θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις τη συντροφιά ενός προσώπου πολύ ευχάριστου και σίγουρα μέσα από τις συζητήσεις που θα κάνεις μαζί του θα καταλάβεις για μια ακόμα φορά την αξία του. Ένας Σκορπιός θα συμμετάσχει έντονα στην ζωή σου και σε βάζει να σκέφτεσαι πιο βαθιά.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 

Σήμερα τρεις πλανήτες βρίσκονται στο ζώδιο σου και σε πιέζουν να αναγνωρίσεις την αξία σου, τις ανάγκες σου και να διεκδικήσεις τα «θέλω» σου. Κάποια άτομα που βρίσκονται στο ίδιο σχήμα με σένα αποχωρούν και αυτό σου δημιουργεί ένταση και άγχος. Αν μάλιστα κάποιος από αυτούς είναι Κριός, μπορεί να έχετε διαφωνίες, γιατί έχει διαλέξει ένα διαφορετικό δρόμο από αυτό που θέλεις εσύ. Από το Σάββατο το απόγευμα και μετά, θέλεις να δείξεις πόσο ανοιχτόκαρδος/η είσαι και γι' αυτό θα κεράσεις την παρέα σου ή θα συγχωρήσεις ακόμα και άτομα που σε έχουν πληγώσει πολύ. Κάτι που το ένιωθες βάρος και σε ταλαιπωρούσε θα καταφέρει να σε ξεμπλοκάρει από ένα αδιέξοδο του παρελθόντος, που ίσως σχετιζόταν με έναν Σκορπιό. Πάντως αν κάνεις εμφάνιση κάπου έξω θα φροντίσεις να ξεχωρίσεις, γιατί έχεις ανάγκη θαυμασμού.

ΛΕΩΝ 

Έχεις την τιμητική σου. Από εδώ και πέρα Δίας και Ήλιος που είναι στο ζώδιο σου, σιγά-σιγά θα σε συνεπάρουν με την ενέργειά τους. Θεωρείς ότι όλα πηγαίνουν εκεί που πρέπει, χωρίς εσύ να συμμετέχεις. Όμως τώρα θα διαπιστώσεις ότι αν θέλεις μπορείς να κατευθύνεις εσύ τα πράγματα και να πάνε πολύ καλύτερα από αυτό που περίμενες, γιατί έχεις μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση και συνείδηση των πράξεών σου. Την Παρασκευή πολλές υποθέσεις σου «κλείνουν» ολόκληρη τη μέρα και σε κάνουν είτε να επιφυλάσσεσαι για κάποια άτομα είτε να προσπαθείς να προστατεύσεις τον εσωτερικό σου κόσμο για να μην εκτεθείς. Το Σάββατο παίρνεις κουράγιο από τη Νέα Σελήνη και θα κάνεις «διπλές δουλειές» προκειμένου να καλύψεις το κενό των προηγούμενων ημερών. Ένας Υδροχόος θα περάσει καλά μαζί σου αρκεί να σε καταλαβαίνει, όπως λες. Στο χέρι σου είναι να του το μάθεις.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Αλλάζεις γιατί ξεχωρίζεις ποια άτομα εμπιστεύεσαι και ποια άτομα δε θέλεις καθόλου δίπλα σου. Μερικές φορές προσφέρεις μεγάλη προστασία σε κάποιους αλλά μπορεί να μη σου επιστραφεί. ’λλωστε γνωρίζεις πολύ καλά ότι ο τύπος σου είναι αυτός που προσφέρει και υπηρετεί το κοινωνικό σύνολο για το ανώτερο καλό. Το πιο σημαντικό είναι ό, τι κάνεις να το κάνεις μέσα από την καρδιά σου και όλα τα άλλα έρχονται. Ένας Τοξότης σε βγάζει έξω από τα αυστηρό σου πρόγραμμα αλλά φοβάσαι να τον ακολουθήσεις στα «παραστρατήματα» του. Πάντως, παίρνεις «τα πάνω» σου και δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό. Υπάρχει ένα άτομο που σε απασχολεί αλλά δεν τολμάς να του το πεις ούτε να του το δείξεις, επειδή η ανωτερότητα και ο φόβος της έκθεσης σε εμποδίζουν. Αν ηρεμήσεις και δεις τα πράγματα ψύχραιμα θα δεις ότι μάλλον γίνεσαι υπερβολικός/η.

ΖΥΓΟΣ

Ανησυχείς για κάποιες οικογενειακές υποθέσεις και δεν ξέρεις με ποιο τρόπο θα τις διαχειριστείς. Προσδοκείς μια αλλαγή και μια δικαίωση, γι' αυτό δεν πρέπει να σου χαλάνε τη διάθεση ενοχές, αισθήματα εγκλωβισμού και μοναξιά. Ιδιαίτερα από το Σάββατο κι εξής αρχίζεις και πάλι να κοινωνικοποιείσαι και κάνεις κάποιες εμφανίσεις και γίνεσαι το επίκεντρο της προσοχής. Αν ασχολείσαι με ένα επιστημονικό ή ερευνητικό έργο θα δουλέψεις πάνω σε ένα προχωρημένο μοντέλο σκέψης και κυρίως θα δράσεις έξω από τα πρότυπα για να φτάσεις εκεί που θέλεις. Ένας Λέων ή ένας Υδροχόος θα καλύψουν τις ανάγκες σου και θα έχετε μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση, κυρίως αν είχατε για ένα διάστημα διακόψει. Πρόσεχε, ωστόσο, να μην οδηγηθεί και πάλι σε αδιέξοδο, σε αντιπαραθέσεις και ζήλιες του παρελθόντος.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Κάποιες προσωπικές υποθέσεις γίνονται πιο εύκολες στην επίλυσή τους, χάρη στους δικούς σου χειρισμούς. Θα σε φέρουν, όμως, προ των ευθυνών σου, πράγμα που, ωστόσο, μπορείς να διαχειριστείς. Ο ’ρης μπαίνει στο Σκορπιό το Σάββατο, σε ενδυναμώνει και αναδεικνύει μια ζωτική ενέργεια που δεν ήξερες καν πως είχες. Από εδώ και πέρα θέτεις συγκεκριμένους στόχους που σε βοηθούν να δράσεις για το καλό σου. Χρειάζεσαι αυτογνωσία για να κατατάξεις και να διαχειριστείς όλα τα γεγονότα που σου έχουν συμβεί αυτή την περίοδο. Πάντως, προσπαθείς να ανακαλύψεις τον έρωτα και τη δημιουργικότητα που κρύβονται σε διαφορετικές, άγνωστες πτυχές του εαυτού σου.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Δε βλέπεις καθαρά γιατί πονάς κάθε φορά που διαπιστώνεις ότι ίσως είσαι μόνος/η μέσα σε μία σχέση, αλλά δυσκολεύεσαι να πάρεις τις αποφάσεις που πρέπει, επειδή εμμένεις σε κάποιες απόψεις. Ένας Καρκίνος σου υποδεικνύει κάποιες οικονομικές ή συναισθηματικές σου ανασφάλειες. Από το Σάββατο και μετά, θα μπορέσεις να διαχειριστείς καλύτερα κάποιες καταστάσεις και θα νιώσεις πιο ζωντανός/η και ευδιάθετος/η. Οι εντυπώσεις που δίνεις είναι πολύ καλές και πιθανόν να μιλήσεις και για κάποια δουλειά, η οποία δεν πίστευες ότι μπορούσε να σου «χτυπήσει την πόρτα». Μετά από αυτό δε διστάζεις να δοκιμάσεις και νέα πράγματα τα οποία θα αλλάξουν τελείως την προσωπική σου θέαση για τη ζωή. Ένας Ταύρος σε συγκινεί γιατί υπάρχει μια μυστική επικοινωνία μεταξύ σας αλλά χωρίς, προς το παρόν, κάτι να προχωράει.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 

Έχεις στην ευθύνη σου άτομα τα οποία χρειάζονται τη βοήθεια σου και τους δίνεις να καταλάβουν ότι θα είσαι κοντά τους. Μια ξαφνική ανατροπή όμως από μια πρωτοβουλία, που θα πάρει κάποιος από αυτούς, μπορεί να σε επηρεάσει έντονα και να σε κάνει να χάσεις την διάθεσή σου. Η ένταση που σου προκαλεί ένας Κριός σου δημιουργεί έξαψη και δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς όλες του τις εξάρσεις. Αλλά, τουλάχιστον, κατορθώνεις να βάλεις σε μια τάξη όλες αυτές τις έντονες κοινωνικές συναναστροφές και τα παρελκόμενά τους. Από το Σάββατο δημιουργείται μια έντονη ανάγκη να κάνεις κάτι καθαρά δικό σου για να μπορέσεις κάπως να χαλαρώσεις και να αποφύγεις τα άγχη από τρίτους. Οπότε μη νιώθεις τύψεις αν θέλεις να περάσεις καλά. Ένας Λέων, που βρίσκεται στη ζωή σου, έχει τη δική του προσωπικότητα, ακολουθεί το δικό του δρόμο και καλό είναι να μη ταυτίζεσαι με αυτόν γιατί δεν έχει θετική επιρροή πάνω σου.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Έχεις να ολοκληρώσεις υποχρεώσεις που σχετίζονται με το σπίτι και την οικογένεια και μέσω αυτών γνωρίζεις καλύτερα τα παιδιά σου ή τα άλλα συγγενικά σου πρόσωπα. Από το Σάββατο προκύπτει η επιθυμία να λάμψεις μέσα από τις πράξεις σου και μέσα από τις βλέψεις των άλλων. Η νέα Σελήνη φέρνει γρήγορη εξέλιξη, καθαρότητα και διαύγεια σε ό, τι κάνεις. Πιθανόν να δεις καθρεφτισμένο το δικό σου όραμα στα μάτια και τις επιθυμίες ενός Λέοντα. Δεν επιμελείσαι μόνο τις εσωτερικές σου φιλοδοξίες αλλά και την εμφάνισή σου, ενώ θα εκφραστείς μέσω μιας πιο εγκάρδιας και πιο ζεστής συμπεριφοράς.

ΙΧΘΥΕΣ

Οργανώνεις μια εκδρομή με την οποία θα ξεσκάσεις από τις εντάσεις και τα προβλήματα. Επειδή μερικές φορές έχεις ανάγκη να δραπετεύεις, πιθανόν να διαλέξεις ένα μυστικό και απόμερο προορισμό. Όμως αν σχετίζεσαι με Λέοντα σίγουρα θα έχει την αντίθετη άποψη και θα διαλέξει ένα πιο φανταχτερό μέρος διακοπών. Καλό είναι να βρείτε τη χρυσή τομή για να περάσετε καλά και οι δυο. Η διάθεση που έχεις για να ξεπεράσεις τις δυσκολίες με Καρκίνο ή Σκορπιό θα σε βοηθήσει, τουλάχιστον, να μην κρατάς μέσα σου κακία και θυμό. Τα πιστεύω σου για το κοινό καλό και τα υψηλά ιδανικά εκφράζονται πλήρως από τους φίλους ή την παρέα σου και σε βοηθούν να αναβαθμιστείς ηθικά. Η επιθυμία σου για εσωτερική εξέλιξη θα τονιστεί περισσότερο με την επίδραση της Νέας Σελήνης και γι' αυτό πιέζεσαι να ξεκαθαρίσεις τις ψευδαισθήσεις και τον υπερβολικό ρομαντισμό που μπορεί να καταλήξει σε μεγάλη αδυναμία και να σε αποτρέψει από τα «θέλω» σου. Τέλος, αυτή η Νέα Σελήνη ευνοεί την επιστροφή χρημάτων που σου ανήκουν και τη δημιουργία ευκαιριών για κάτι καινούργιο. Οπότε πρόσεξε πολύ.