Μια νέα τάση ευεξίας έχει εμφανιστεί στην Αγγλία το τελευταίο διάστημα με τους επισκέπτες αλλά και ντόπιους να αγκαλιάζουν αγελάδες για να αποφορτιστούν από την καθημερινότητα.

Αυτό ονομάζεται «συντροφιά αγελάδας» και υπόσχεται θεραπευτικά οφέλη σε όσα άτομα είναι φορτισμένα με άγχος.

Μάλιστα, με περίπου 60 ευρώ, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περάσουν σχεδόν τρεις ώρες σε στενή επαφή με αυτά τα ζώα ενώ η συνεδρία περιλαμβάνει αγκαλιές και βούρτσισμα των αγελάδων, μια διαδικασία που πιστεύεται ότι ανακουφίζει σημαντικά τα επίπεδα άγχους στον άνθρωπο.

"Εδώ οι άνθρωποι θέλουν να αγκαλιάζουν αγελάδες, άλλοι χαλαρώνουν χαϊδεύοντας ένα σκυλί ή μία γάτα"


Η Φιόνα Γουίλσον, αγρότισσα στο ανατολικό Γιορκσάιρ στην Αγγλία, μίλησε στην εκπομπή του MEGA «Πάμε Δανάη» για την νέα τάση.

«Διοργανώνουμε αγκαλιές με αγελάδες ώστε να έρχονται οι άνθρωποι, να τις αγκαλιάζουν και να γνωρίζουν, τόσο αυτές, όσο και τις αγελάδες ορεινών περιοχών. Οι επισκέψεις γίνονται σε γκρουπ των 6 ατόμων. Είναι μία πολύ ήρεμη και χαλαρωτική εμπειρία. Κοστίζει 50 λίρες και διαρκεί περίπου 2,5 ώρες. Οι επισκέψεις έρχονται από όλη τη Βρετανία. Επιπλέον, έχουμε επισκέπτες από Χαβάη. Τώρα έχουμε μόνο 76 αγελάδες. Παλιά είχαμε αγελάδες γαλακτοπαραγωγής. Τις πουλήσαμε γιατί είχαμε πλημμύρες στα χωράφια μας. Μετά αλλάξαμε την αρχιτεκτονική των χωραφιών, οπότε πήραμε αγελάδες από ορεινές περιοχές. Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που το κάνουν στην Αγγλία. Υπάρχουν πολλά να πούμε για τη ζωοθεραπεία. Το να χαϊδέψει κάποιος ένα σκυλί ή μία γάτα μπορεί να είναι χαλαρωτικό αλλά οι επισκέπτες μας εδώ είναι άνθρωποι που θέλουν να βρίσκονται κοντά σε αγελάδες».