Η καλλιτέχνις Αλίσια Φράμις (Alicia Framis) ετοιμάζεται να παντρευτεί ένα ολόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης (AI), ονόματι AILex, προκαλώντας εντύπωση γι' αυτόν τον παράξενο γάμο μεταξύ ανθρώπου και ρομπότ.

Η Alicia Framis, με καταγωγή από Ισπανία και Ολλανδία, αναμένεται να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με τον ολογραφικό σύντροφό της, ο οποίος έλαβε εντατική εκπαίδευση από πληροφορίες προηγούμενων ερωτικών συντρόφων της αγαπημένης του.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτη η κατάσταση στο Βρετανικό Μουσείο: Προστατεύουν αγάλματα με σεντόνια σε αίθουσες χωρίς οροφή (Εικόνες)


Στην Ολλανδία ο γάμος μεταξύ της καλλιτέχνιδος και του ολογράμματος τεχνητής νοημοσύνης (AI)

Η αντισυμβατική τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Depot Boijmans Van Beuningen στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, ενώ στους καλεσμένους θα σερβιριστούν «μοριακά φαγητά που μπορούν να απολαύσουν τόσο οι άνθρωποι όσο και οι ανθρωποειδείς οντότητες», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου που απέστειλε το γραφείο της Framis.

View this post on Instagram

A post shared by @hybridcouples

Η νύφη σε δηλώσεις της εξηγεί ότι ο γάμος αντιπροσωπεύει μια «νέα γενιά αγάπης», όπου οι άνθρωποι θα έχουν σχέσεις με ολογράμματα, άβαταρ και ρομπότ.

Αν και ο γάμος φαίνεται να είναι μια μορφή performance art, η Framis επιθυμεί να θέτει ενδιαφέροντα ερωτήματα σχετικά με το πώς μοιάζει μια ένωση με έναν ολογραφικό σύντροφο.

«Είναι ενδιαφέρον πώς μπορούμε να βάλουμε υποθήκη για να αγοράσουμε ένα νέο αυτοκίνητο και τώρα μπορούμε να έχουμε υποθήκη για να αγοράσουμε έναν νέο σύντροφο», τονίζει.

Διερωτήθηκε επίσης αν θα μπορούσε να ανοίξει κοινό λογαριασμό με τον σύντροφό της και τι είδους ασφαλιστική κάλυψη θα χρειάζονταν.

Η Framis ισχυρίζεται ότι θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα παντρευτεί ένα ολόγραμμα.