Φτάσαμε στον τελευταίο μήνα του χρόνου και ο προσωπικός απολογισμός, μας περιμένει σαν το σαπούνι στο νιπτήρα για να μας καθαρίσει.

Το γιορτινό κλίμα των ημερών είναι για κάποιους μια ευχάριστη απόδραση από την πίεση και την μονοτονία και για κάποιους άλλους μια αφόρητη πίεση να βιώσουν μια χαρά που δεν τους αντιπροσωπεύει.
Ο καθένας με τα βιώματά του προχωρά στη νέα χρονιά, με έναν μήνα που μας υπενθυμίζει πρωτίστως όλα τα κακώς κείμενα και μας επιβραβεύει με τσιγγουνιά για τα καλώς.
Ο φετινός Δεκέμβριος ως τις 21 του μήνα περίπου, είναι πρόθυμος να μας ανεβάσει στην κορυφή και να μας δείξει πανοραμικά τα γεγονότα διευκολύνοντας την εξέλιξή τους.
Από τις 22 του μήνα και μετά όμως υπαινίσσεται πολλά, είναι αρκετά θυμωμένος και εμείς καλούμαστε να βρούμε την άκρη για να ξεκινήσουμε από την αρχή σε όλα τα επίπεδα.

Ο Ήλιος στον Τοξότη έως τις 21/12 διατηρεί την αισιοδοξία ψηλά με τη σύνοδο με τον Ερμή από 3 έως 15/12 και οι σκέψεις που κάνουμε έχουν δημοσιογραφική χροιά, με σκοπό την ανεύρεση στοιχείων, την επεξεργασία τους και την τελική τους ανάλυση.
Το τρίγωνο με τον Δία από 10 έως 18/12 που κορυφώνεται στις 14/12 δίνει ευκαιρίες επέκτασης αναγνωρίζοντας τι είναι σπουδαίο και ακολουθώντας το με περίσσιο ενθουσιασμό.
Είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο των ζωδίων της φωτιάς και του αέρα αλλά τα ζώδια αυτά τείνουν να ξεχάσουν τι σημαίνει εγκράτεια και ταπεινοφροσύνη. Ο χειρισμός αυτού του τριγώνου θα πρέπει να γίνει μόνο με καλές προθέσεις χωρίς εκμετάλλευση της πιθανής ισχύος μας.

Στις 22/12 στις 1.04 μετά τα μεσάνυχτα ο Ήλιος περνάει στον Αιγόκερω γινόμενοι πιο αυστηροί και φιλόδοξοι, αλλά το εξάγωνο με τον Ποσειδώνα από 24 έως 31/12 που κορυφώνεται στις 27/12 είναι μια γλυκιά παρεμβολή που μας φέρνει νοσταλγία και ονειροπόληση.
Ωστόσο τις τελευταίες μέρες του χρόνου το τετράγωνο με τον Ουρανό και η σύνοδος με τον Πλούτωνα εξάπτουν το αντισυμβατικό στοιχείο μέσα μας και το κυνήγι της πληρότητας γίνεται μια εμμονή, που μπορεί να αδικήσει και εμάς και τους άλλους.
Ο πόλεμος που γίνεται μέσα μας δεν δίνει νικητή παρά μόνο απώλειες.

Ο Ερμής στον Τοξότη έως τις 16/12 μας καλεί να αντισταθούμε σε ότι μας ενοχλεί και να συζητήσουμε πιθανές λύσεις.
Το τετράγωνο με τον Ποσειδώνα από 1 έως 3/12 δεν είναι κατάλληλο για συμπεράσματα διότι αποπροσανατολίζει τη σκέψη.
Το τρίγωνο με τον Ουρανό από 4 έως 8/12 φέρνει απρόσμενες συναντήσεις και την τάση να ανατρέψουμε κατεστημένα και να απελευθερώσουμε τη σκέψη μας από στεγανά.

Από 10 έως 14/12 το τρίγωνο με τον Δία προσφέρει μεγαλόψυχες σκέψεις και κινήσεις, βοηθώντας να δούμε τα πράγματα συνολικά και όχι να σταθούμε σε λεπτομέρειες. Κρίνουμε τα γεγονότα και τους άλλους από το τελικό τους πρόσημο και όχι αποσπασματικά.
Στην είσοδό του στον Αιγόκερω στις 17/12, ο Ερμής γίνεται στην καλύτερη περίπτωση ρεαλιστής και στη χειρότερη αυστηρός εκτελεστής.
Το εξάγωνο με τον Ποσειδώνα από 18 έως 22/12 δίνει άπλα μέσα μας στην ουσιαστική συμπόνια,που είναι απαλλαγμένη από συναισθηματισμούς, διάστημα που νιώθουμε την ανάγκη να προσφέρουμε ότι μπορούμε σε όσους έχουν ανάγκη ειδικά στις 20/12.
Όμως από τις 22 έως 27/12 το τετράγωνο με τον Ουρανό και η σύνοδος με τον Πλούτωνα κάνουν τις σκέψεις μας βαριές μέσα στα Χριστούγεννα χωρίς κατανόηση και επιμονή στις δικές μας απόψεις και επιθυμίες.
Αυτή η αδιαλλαξία ευτυχώς σπάει από 28 έως 31/12 με τη σύνοδο με την Αφροδίτη και μπορούμε να συζητήσουμε όσα μας προβληματίζουν χωρίς όμως να εγγυάται συμφωνίες, αλλά σίγουρα εγγυάται ξεκαθαρίσματα.

Η Αφροδίτη στον Τοξότη έως τις 10 του μήνα κάνει ότι μπορεί να αποφορτίσει κάθε βαρύ κλίμα, παίρνοντάς μας από το χέρι για διασκεδαστικές αποδράσεις.
Το τρίγωνο με τον Δία από 1 έως 8/12 και πάλι εξαιρετικά επιβοηθητικό για τους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο των ζωδίων της φωτιάς και του αέρα, ποτίζει μαζί με αυτούς του βασιλικούς και τις γλάστρες των υπολοίπων.
Διάστημα που θα ξοδέψουμε χρήματα, θα βγούμε για ψώνια, θα επιδιώξουμε περιπέτειες, θα απολαύσουμε όσο μπορούμε την καθημερινότητα, ενώ η λαιμαργία και η τάση μας για συναισθηματική και υλική κάλυψη θα είναι θεόρατες.
Ειδικά στις 4/12 θα νιώσουμε πως μπορούμε να τα κάνουμε όλα αν το θέλουμε πραγματικά.
Με την είσοδό της στον Αιγόκερω στις 11/12 βάζουμε φρένο και δύσκολα παρασυρόμαστε από τις αυθόρμητες διαθέσεις μας.
Γινόμαστε επιφυλακτικοί και εγκρατείς ενώ η σύνεση μας ακολουθεί σαν απαραίτητο αξεσουάρ του χειμώνα.
Τίποτα δυσάρεστο σε όλο αυτό, έως τις 17 του μήνα που έρχεται αντιμέτωπη με το τετράγωνο με τον Ουρανό και τη σύνοδο με τον Πλούτωνα έως τις 23/12.
Δύσκολο διάστημα για τις προσωπικές μας σχέσεις αυτές με τους συμβίες, τους συνεργάτες και τους φίλους, γιατί αισθανόμαστε εγκλωβισμένοι και κάτι θέλουμε να ανατρέψουμε.
Η σύγκρουση δύο διαφορετικών αναγκών της αποδέσμευσης από το επιφανειακό και της δέσμευσης με το ουσιαστικό θα βγει προς τα έξω σαν ηφαίστειο ειδικά για τους γεννημένους στο δεύτερο δεκαήμερο των παρορμητικών ζωδίων και ειδικότερα στις 20/12.

Ο ’ρης διανύοντας τις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερω θα έρθει σε αρμονική όψη εξαγώνου με τον Κρόνο που διανύει και αυτός τις τελευταίες μοίρες του Σκορπιού από 1 έως 4/12 ανοίγοντας ουσιαστικά τον μήνα με την δική τους επίδραση, που κορυφώνεται την 1η του μήνα.
Ο καθωσπρεπισμός σε όλο του το μεγαλείο, που μας φέρνει πιο κοντά στον απολογισμό του χρόνου, παίρνοντας χαρτί και μολύβι για να αναδείξουμε και να απομακρύνουμε ανθρώπους και καταστάσεις, να ευγνωμονήσουμε και να ξεσπάσουμε, έχοντας έτσι πάρει μια πρωτοβουλία που ελπίζουμε να ξεδιαλύνει το μέλλον μας.
Με το πέρασμά του στον Υδροχόο στις 5/12 ο ’ρης θα παίξει ρόλο κλειδί στις κινήσεις μας εφόσον από αυτή τη θέση μοιάζει σαν εντεταλμένος διαιτητής, που επιβλέπει δίκαια και αντικειμενικά το παιχνίδι.
Το εξάγωνο με τον Ουρανό από 17 έως 22/12 που κορυφώνεται και αυτό στις 20/12 μια σημαντική ημερομηνία γι αυτόν τον μήνα, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την εύρυθμη δράση μας, που αφορά όλα όσα μας πιέζουν και μας δυσαρεστούν μέσα μας.
Μπορούμε να εκφραστούμε χωρίς μικρότητες και να διεκδικήσουμε στα ίσα ότι επιδιώκουμε με κορύφωση και πάλι στις 20/12 μέρα καθοριστική για πολλά και πολλούς.
Η αντίθεση με τον Δία από 23 έως 31/12 εξάπτει τη νευρικότητά μας, γινόμαστε υπερβολικοί και απαιτητικοί με κίνδυνο να χάσουμε τις ισορροπίες σε ένα διάστημα ιδιαίτερα απαιτητικό. Οι γεννημένοι στο τέλος του δεύτερου δεκαήμερου και αρχές τους τρίτου των σταθερών ζωδίων θα πρέπει να προσέξουν τα ανοίγματά τους στα τυχερά παιχνίδια των ημερών.

Ο Δίας με τη σειρά του παραμένει στο ζώδιο του Λέοντα διανύοντας την 22η μοίρα του ζωδίου και στις 7/12 κοντοστέκεται για να γυρίσει σε ανάδρομη κίνηση στις 9/12 στις 10.42 το βράδυ.
Η υπεραισιοδοξία φρενάρεται και πάλι στη ζωή μας και κάθε αλαζονική συμπεριφορά και επίδειξη δύναμης ανακόπτονται.

Ο Κρόνος διανύει τις τελευταίες μοίρες του ζωδίου του Σκορπιού και μετά από περίπου διόμισι χρόνια που βρήκε πρόσφορο έδαφος να ελέγχει και να εξουσιάζει, περνάει στον Τοξότη στις 23/12 για να μας κάνει να φιλοσοφήσουμε και να ταξιδέψουμε το νου μακριά χωρίς να φοβόμαστε για τις απώλειες, αφήνοντας πίσω και την κόντρα του με τον Δία.

Ο Ουρανός συνεχίζει την ανάδρομη πορεία του στον Κριό στις 12 μοίρες του ζωδίου, αλλά στις 21/12 στις 00.45 μετά τα μεσάνυχτα μπαίνει σε στάση για να γυρίσει σε ευθεία φορά στις 23/12 την ίδια ώρα.
Η προετοιμασία της αρμονικής συνάντησης με τον Δία που γυρίζει πίσω είναι ένα πολλά υποσχόμενο γεγονός για τη χρονιά που έρχεται, αν έχουμε κατασταλάξει στο τι είναι αυτό που θέλουμε επιτέλους να απολαύσουμε.
Μέχρι τότε βρισκόμαστε όλο το μήνα αλλά και ως τις 11/2/2015 κάτω από το τετράγωνο με τον Πλούτωνα, που πυροδοτεί τον μήνα με εκρήξεις κατάρρευσης και αναγέννησης.

Ο Ποσειδώνας εξακολουθεί να ρεμβάζει από τις 4 έως 5 μοίρες των Ιχθύων, στοχεύοντας τον Κρόνο στον Τοξότη και τη δυσαρμονική συνάντησή τους που θα ακολουθήσει τη νέα χρονιά και ο Πλούτωνας κολλημένος στις 12 μοίρες του Αιγόκερω παλεύει με τον Ουρανό όπως αναφέρθηκε πιο πάνω.

Η Πανσέληνος του μήνα πραγματοποιείται στις 6/12 στις 2.46 το μεσημέρι στην 15η μοίρα των Διδύμων με τη συμμετοχή του Ερμή σε σύνοδο με τον Ήλιο και αντίθεση με τη Σελήνη αλλά και την αρμονική επιρροή του Ουρανού.
Το τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Ουρανό μαζί με τις όψεις της Πανσελήνου στοχεύουν σε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων ακόμα και μέσα από ένταση, ενώ στο πρόγραμμα είναι η επιδίωξη ριζοσπαστικών αλλαγών προερχόμενη από συναισθηματικό πειραματισμό.

Η Νέα Σελήνη του μήνα πραγματοποιείται στις 22/12 στις 3.35 μετά τα μεσάνυχτα στην 1η μοίρα του Αιγόκερω σε σύνοδο με τον Ερμή.
Οι όψεις που τη συνοδεύουν και είναι το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Ουρανό και η σύνοδος με τον Πλούτωνα, το εξάγωνο ’ρη – Ουρανού και η σύνοδος Ερμή – Πλούτωνα, καθορίζουν τα νέα ξεκινήματα του μήνα που σχετίζονται άμεσα με τα μελλοντικά μας σχέδια.
Το κύριο μέλημά μας είναι διαχωρίσουμε τη θέση μας προς πάσα κατεύθυνση και να πλησιάσουμε τους στόχους μας.
Η ένταση που πλανάται γύρω μας με το τέλος αυτού του χρόνου, γίνεται η κατευθυντήρια δύναμη για ριζικές και οριστικές αλλαγές.

Ας μην ξεχάσουμε αυτόν τον μήνα να δώσουμε από το περίσσευμά μας σε όσους έχουν ανάγκη, να κοιτάξουμε δίπλα μας και όχι μόνο τους εαυτούς μας και να κρατήσουμε μόνο ότι αξίζει. Το πώς θα το αξιολογήσουμε είναι και το σπουδαίο μάθημα αυτού του μήνα.



Πηγή: astrology.gr