Της Σάσας Σταμάτη, εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Διαζύγιο-βόμβα στην αθηναϊκή high society. Μετά από πολλά χρόνια, ο Αγγελος Φιλιππίδης και η γνωστή δημοσιογράφος Ολγα Προυκάκη, ένα από τα πιο ωραία ζευγάρια της Αθήνας, που μάλιστα ποτέ δεν είχε δώσει δικαίωμα όλα αυτά τα χρόνια, δεν είναι πλέον μαζί. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Secret», διατηρούν άριστες σχέσεις, αφού η απόφαση λήφθηκε μετά από πολλή σκέψη και αφού και οι δύο είχαν εξαντλήσει κάθε περιθώριο. Πρόκειται για ένα βελούδινο διαζύγιο, ενώ ακόμα και πολύ δικά τους πρόσωπα δεν γνωρίζουν αυτή την εξέλιξη, αφού έχουν επιλέξει να κρατήσουν χαμηλούς τόνους. 

Το ζευγάρι ζούσε μια άνετη ζωή και η Ολγα ήταν πάντα διακριτική στο πλευρό του πρώην προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ο Αγγελος Φιλιππίδης τον Οκτώβριο του 2007 ανέλαβε το πόστο του προέδρου του ΤΤ και ακόμα και όταν ξεκίνησαν για εκείνον τα προβλήματα και οι δικαστικές περιπέτειες η πρώην σύζυγός του ήταν στο πλευρό του. Παντρεύτηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και έχουν δύο αγόρια, εκ των οποίων ο μεγαλύτερος έχει σπουδάσει στο Βάσαρ της Νέας Υόρκης, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του. Μαζί έκαναν τα πάντα για την ανατροφή των παιδιών τους, αφού αυτή ήταν η βασική προτεραιότητά τους.

Σημειώνεται ότι ο κ. Φιλιππίδης πέρασε από πολλές κομβικές θέσεις στον χώρο των επιχειρήσεων. Σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στη Νέα Υόρκη, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στις Διεθνείς Σχέσεις (με έμφαση στο Διεθνές Τραπεζικό και Χρηματοπιστωτικό Σύστημα) στο Πανεπιστήμιο Columbia, από όπου πήρε Master’s in International Affairs και Master’s in Business Administration, και διετέλεσε γενικός διευθυντής της Εμπορικής Χρηματιστηριακής (1991-1993) και διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της Εμπορικής Κεφαλαίου (1993-1994). Στη συνέχεια διετέλεσε γενικός διευθυντής της Διεθνούς Χρηματιστηριακής (1994) και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ομιλος Διεθνών Συμβούλων (1994-1999), που παρείχε συμβουλές σε επιχειρήσεις για θέματα στρατηγικών αποφάσεων και ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Την περίοδο 2000-2003 ήταν πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και από το 2003 έως σήμερα ανέπτυξε επιχειρηματική δραστηριότητα στον χρηματοοικονομικό και τραπεζικό τομέα στην Ελλάδα και σε χώρες της Βαλκανικής.