Κάποτε προκαλούσε σε κάθε εμφάνιση της, ήταν μια απο τις πιο επιτυχημένες ποπ στάρ στην δεκαετία του 1980. Με το τραγούδι της  "Touch me (I want your body") ακουγόταν σε όλον τον κόσμο και μέχρι και σήμερα χορεύετε και "ανεβάζει" κάθε πάρτι.

Ο λόγος για τη Σαμάνθα Φοξ, τη Βρετανίδα τραγουδίστρια με τα... πλούσια προσόντα, που κατάφερε να μείνει στην ιστορία όχι μόνο για τις μουσικές της αλλά και για τα εξωτερικά προσόντα της.

Οι καλλιτεχνικές ανησυχίες της φάνηκαν πολύ νωρίς, όταν εμφανίστηκε σε μια θεατρική παράσταση στην ηλικία των τριών ετών.

Το θέατρο αποτελούσε την πρώτη αγάπη της που τελικά έμεινε και ανεκπλήρωτη. Για δέκα χρόνια παρακολουθούσε μαθήματα υποκριτικής αλλά ποτέ δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο στον χώρο αυτό.

Η δημοτικότητα της Σαμάνθα Φοξ χτύπησε κόκκινο όταν η εφημερίδα Sun ανακάλυψε το σέξι look της και την παρουσίασε σαν μοντέλο τόπλες στην περίφημη "σελίδα 3".

Μετά απο μια πρωτοβουλία που πήρε η ίδια να στείλει κάποιες φωτογραφίες σε έναν διαγωνισμό ξεκίνησε μια πάρα πολύ καλή καριέρα στο μόντελινγκ. 

Το 1986, σε ηλικία 20 ετών, αποσύρθηκε από το μόντελινγκ, αφού είχε γίνει ήδη σύμβολο του σεξ στη Βρετανία.

Ο πατέρας της ήταν ο μάνατζέρ της στη διάρκεια της καριέρας της ως μοντέλο, όμως οι δυο τους χώρισαν άσχημα, όταν η Σαμάνθα ανακάλυψε ότι ο πατέρας της είχε καταχραστεί πάνω από 1 εκατ. δολάρια, του έκανε μήνυση και το δικαστήριο της επιδίκασε 363.000 δολάρια. Το διάστημα εκείνο ο πατέρας της είχε χωρίσει με τη μητέρα της και ήταν ήδη ξαναπαντρεμένος με μια πολύ νεότερη γυναίκα. Ο Patrick Fox πέθανε το 2000. Είχε να μιλήσει με τη κόρη του σχεδόν μια δεκαετία!

Δούλεψε αρκετά χρόνια ως μοντέλο και έγινε διάσημη. Όμως η Σαμάνθα ήθελε να κυνηγήσει το όνειρό της και να γίνει επαγγελματίας τραγουδίστρια.
Το πρώτο της σινγκλ με τίτλο «Touch me» κυκλοφόρησε το 1986 και μπήκε στο Top 10 της Βρετανίας και της Αμερικής, πούλησε δε πάνω από 4 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως!

Το 2003 η Σαμάνθα παραδέχτηκε επίσημα μια φήμη που την ακολουθούσε σαν stalker από το 1999: Οτι είναι λεσβία, και όχι bisexual. Αν και είχε επιχειρήσει να κάνει σχέση με άτομα του άλλου φύλου -όπως με τον τραγουδιστή των KISS- η ίδια δεν έβρισκε στο πρόσωπο ενός άντρα αυτό που αναζητούσε. Για τέσσερα χρόνια στη δεκαετία του ’90, διατηρούσε δεσμό με μια Αυστραλή τραγουδίστρια, την Κρις Μπονάτσι, την οποία παράτησε για τα μάτια της μάνατζέρ της, Μίρα Στράτον. Το 2004 συνεργάστηκε με τον Mats Soderlund για να κάνουν μια νέα έκδοση του «Touch Me», με το οποίο έγινε Νο 1 στα σουηδικά τσαρτ. Το 2005 κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με τίτλο «Angel with an Attitude» και το 2008 έκανε το «Midnight Lover», μια ελληνική παραγωγή με τους Zante Dilemma.