Τέλος στο τσιγάρο βάζει η πασίγνωστη και άκρως επιτυχημένη εταιρεία κινηματογραφικής παραγωγής Disney. Αυτή είναι η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Disney που θέλει να σταματήσει να προωθεί εικόνες με τσιγάρο.

Εικόνες όπως με την Κρουέλα Ντεβίλ που κάπνιζε μανιωδώς στα "101 σκυλιά της Δαλματίας", το μικρό σκουλήκι που έκανε ναργιλέ στην "Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων" και τον Πινόκιο να κάνει πούρα δεν πρόκειται να έχουν συνέχεια στις επόμενες ταινίες της εταιρείας.

Η πιο επιτυχημένη εταιρεία στον τομέα της, δηλαδή στις παιδικές ταινίες, είχε ετήσια συνέλευση μετόχων και εκεί ο πρόεδρος, Bob Iger, έκανε γνωστό πως στις νέες ταινίες της Disney, της Marvel, της LucasFilm και της Pixar movies θα ξανά εμφανιστεί τσιγάρο.

"Κανένας από τους νέους ήρωες δεν θα ξανακαπνίσει", είπε ο Αϊγκερ στην συνέλευση. Πάντως τόνισε πως μπορεί να υπάρχει κάποια εξαίρεση στην απόφαση αυτή "Για παράδειγμα, αν έχουμε κάνει μια ταινία για τον Αβραάμ Λίνκολν, ο οποίος ήταν καπνιστής,  θα εξετάσουμε αν είναι αποδεκτό να εμφανιστεί με τσιγάρο στην ταινία", είπε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.