ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10΄    
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 15΄ - 20΄      
ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ: 8΄ - 10΄
ΚΟΣΤΟΣ: € 2,60 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Υλικά
8 αραβικές πίτες 
4 κ.σ. πρόβειο βούτυρο ή μαργαρίνη, για το τηγάνισμα 

Για τη γέμιση
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 
400 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς (από λάπα), 1 φορά περασμένος από την κιμαδομηχανή
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες 
4 κ.σ. κόκκινο γλυκό κρασί
10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση ή 150 γρ. ντοματάκια κονκασέ (από κονσέρβα) 
1 καυτερή πιπερίτσα (τσίλι), ψιλοκομμένη 
100 γρ. φέτα, τριμμένη 
αλάτι & πιπέρι 

Εκτέλεση 
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε τον κιμά για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα ντοματίνια και την πιπεριά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά (από δυνατή σε μέτρια), σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Αποσύρουμε, προσθέτουμε τη φέτα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Με ένα μεγάλο κουτάλι γεμίζουμε τις αραβικές πίτες με τον κιμά και τις διπλώνουμε στη μέση. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. βούτυρο (ή μαργαρίνη) σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε ελαφρά τις πίτες 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε βούτυρο μέχρι να τις τηγανίσουμε όλες. 

TIP: Μη βάζετε υπερβολική ποσότητα κιμά, καθώς οι πίτες θα σπάσουν στο τηγάνισμα και θα χυθεί έξω η γέμιση. 
Συνοδεύστε τις πίτες-πίτσες με μια σάλτσα γιαουρτιού (σε ένα μπολάκι ανακατέψτε καλά 4 κ.σ. γιαούρτι, χυμό από ½ λεμόνι και 1 κ.σ. καυτερή πάπρικα), τους πάει πολύ.