Πολλοί διατροφολόγοι συνιστούν να μην καταναλώνουμε συχνά τα αποξηραμένα φρούτα λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε ζάχαρη. Για τον λόγο αυτό αρκετοί άνθρωποι αποφεύγουν την κατανάλωση των νόστιμων δαμάσκηνων! 

Μελέτη όμως που παρουσιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κογκρέσο Παχυσαρκίας έδειξε ότι λίγα δαμάσκηνα καθημερινά, φέρνουν τον κορεσμό λόγω των φυτικών ινών, τη λιγότερη πρόσληψη θερμίδων και κατά συνέπεια την απώλεια των περιττών κιλών. 

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ που πραγματοποίησαν τη σχετική μελέτη παρακολούθησαν την πορεία 100 υπέρβαρων ανδρών και γυναικών, οι οποίοι έπρεπε να ακολουθήσουν ένα συγκεκριμένο διατροφικό πλάνο, σύμφωνα με το οποίο θα έχαναν κάποια κιλά.

Οι μισοί από τους συμμετέχοντες καταναλώναν αποξηραμένα δαμάσκηνα σε καθημερινή βάση.

Το αποτέλεσμα λοιπόν ήταν ότι η ομάδα του δαμάσκηνου έχασε τα κιλά με ταχύτερο ρυθμό προς το τέλος της τρίμηνης μελέτης! Και όπως ανέφεραν ένιωθαν λιγότερη πείνα, κατά πάσα πιθανότητα λόγω της ποσότητας φυτικών ινών που περιέχει το φρούτο.