Κατασκευάστηκε για πρώτη φορά τεχνητό πόδι που επιτρέπει στον ασθενή να λαμβάνει ερεθίσματα από το κάτω άκρο του και να το νιώθει σαν δικό του μέλος, από επιστήμονες στην Αυστρία.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Hubert Egger από το Πανεπιστήμιο του Λιντς, αισθητήρες που έχουν ενσωματωθεί στον πάτο του τεχνητού μέλους ενεργοποιούν τα νεύρα στη βάση του ακρωτηριασμένου ποδιού. 

Πριν τοποθετηθεί το τεχνητό μέλος, χειρουργοί πραγματοποίησαν επέμβαση στο άκρο του ασθενούς, ώστε τα νεύρα να μετακινηθούν πιο κοντά στην επιδερμίδα και να γίνεται η μεταφορά των ερεθισμάτων. Έτσι μεταφέρονται άμεσα σήματα διαμέσου του τεχνητού μέλους που φτάνουν στη βάση του ακρωτηριασμένου ποδιού, οι παλμοί ενεργοποιούν τις νευρικές απολήξεις κάτω από την επιδερμίδα και στη συνέχεια το ερέθισμα μεταφέρεται στον εγκέφαλο.

Ο Wolfang Rangger ο οποίος έχασε το δεξί του πόδι το 2007, δοκιμάζει το τεχνητό μέλος εδώ και έξι μήνες, εντός και εκτός σπιτιού και δηλώνει: "Δεν γλιστράω πια στον πάγο και καταλαβαίνω πότε περπατάω επάνω σε χαλίκι, τσιμέντο, γρασίδι ή άμμο"