Υλικά
1 φλ. κάππαρη
2 φέτες λευκό ψωμί
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου
1 πράσινη πιπεριά
1 ποτήρι έ.π. ελαιόλαδο
λίγο ξίδι

ΚΑΠΠΑΡΟΣΑΛΑΤΑ ΣΥΡΟΥ


Εκτέλεση
Σε ένα μπολ γεμάτο νερό βάζουμε την κάππαρη για περίπου 1 ώρα να ξαρμυριστεί. 
Σε άλλο μπολ μουλιάζουμε το ψωμί. Ρίχνουμε στο μούλτι την κάππαρη, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και τα χτυπάμε έως ότου πολτοποιηθούν. Στη συνέχεια στραγγίζουμε το ψωμί με τα χέρια και το ρίχνουμε στο μείγμα, μαζί με το λάδι και το ξίδι. Συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 


 


TIP:
Μπορείτε να τη σερβίρετε με λαχανικά ατμού (πατάτες, καρότα κτλ.) ή ακόμη και ως σάλτσα σε κρύα ζυμαρικά, κατά προτίμηση κοντά (πένες, φαρφάλες κτλ.).