Υλικά
200 γρ. καπνιστό χέλι, κομμένο σε μικρά κομμάτια 

Για τα μπλινί
2 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
50 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά 
200 ml χλιαρό γάλα 
160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γρ. νωπή μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
1-2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη 

Για την κρέμα ανθότυρο
250 γρ. ανθότυρο
250 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι & πιπέρι 

*Blinis (μπλινί): Μικρές κρεπούλες ρωσικής προέλευσης.



Εκτέλεση 
Μπλινί: Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος και το γάλα και τα χτυπάμε καλά με σύρμα. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και τη μαγιά, κάνουμε μια μικρή λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε μέσα το μείγμα των υγρών (αβγά, κρέμα, γάλα). Αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σκεπάζουμε με βαμβακερή πετσέτα και αφήνουμε για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να φουσκώσει η ζύμη. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα, τα προσθέτουμε στη ζύμη και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα. Ψήνουμε τα μπλινί για ½-1 λεπτό μέχρι να ροδίσουν από τη μία πλευρά, γυρνάμε προσεκτικά με ένα πιρούνι και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά για ½-1 λεπτό μέχρι να ροδίσουν. 

Κρέμα ανθότυρο: Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία κρέμα. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει καλά. 

Σύνθεση: Αραδιάζουμε τα μπλινί σε μια πιατέλα, από πάνω μοιράζουμε την κρέμα ανθότυρο (μία κουταλιά στο καθένα) και, τέλος, βάζουμε από ένα κομμάτι καπνιστό χέλι.


 


TIPS: Αν κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος το τηγάνι στεγνώσει, προσθέστε λίγο βούτυρο ακόμη για να μην κολλήσουν τα μπλινί. Αν χρησιμοποιήσετε αντικολλητικό τηγάνι, δεν θα χρειαστεί 
να βάλετε καθόλου βούτυρο. 
Για τέλειο σχήμα χρησιμοποιήστε στρογγυλά φορμάκια τηγανίσματος (αβγών). Θα τα βρείτε σε καταστήματα με σκεύη και εργαλεία κουζίνας.