Μια πειραματική δραστική ουσία υπόσχεται την αναγέννηση των κατεστραμμένων ιστών του σώματος, όπως δείχνουν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα πειραμάτων σε ζώα. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Science, ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Γενετικής του Καρκίνου Δρ. Σάνφορντ Μάρκοβιτς της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Case Western Reserve του Οχάιο, η δραστική ουσία SW033291 δρα σαν βιταμίνη για τα βλαστικά κύτταρα των ιστών, ενισχύοντας έτσι την ικανότητά τους να αναγεννούν τους ιστούς πιο γρήγορα.

"Το φάρμακο αποκαθιστά βλάβες σε πολλαπλούς ιστούς, συνεπώς αφήνει πολλές υποσχέσεις ότι θα είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες παθήσεις. Οι πρώτοι ασθενείς που θα δοκιμάσουν το φάρμακο σε μελλοντικές κλινικές δκοιμές, οι οποίες αναμένεται να αρχίσουν σε περίπου τρία χρόνια, θα είναι όσοι πάσχουν από ελκώδη κολίτιδα, ηπατοπάθεια ή έχουν κάνει μεταμόσχευση μυελού των οστών", εξηγεί ο Δρ Μάρκοβιτς.

Επιφυλακτικοί εμφανίσθηκαν πάντως άλλοι επιστήμονες. "Το φάρμακο φαίνεται υπερβολικά καλό για να είναι αληθινό" σχολιάζει ο Δρ Ντούσκο Ίλιτς του Βασιλικού Κολεγίου του Λονδίνου, στο Γαλλικό Πρακτορείο. Όπως λέει, θα πρέπει κατ' αρχήν να διασφαλιστεί ότι η ουσία δεν ευνοεί τη δημιουργία καρκινικών όγκων σε άλλο σημείο του σώματος.