Κρασοκούλουρα κανέλας με ελαιόλαδο
24f35e5dc1b0a6400dea0440cad4a47b
Περίεργα

Κρασοκούλουρα κανέλας με ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30΄      
ΨΗΣΙΜΟ: 25΄


Υλικά
400 ml έ.π. ελαιόλαδο
500 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική 
1 κ.σ. κανέλα 
1 κ.γ. γαρίφαλο 
100 γρ. σουσάμι
400 ml κόκκινο ξηρό κρασί
1 κ.γ. μαγειρική σόδα 
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

 


Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το λάδι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και το σουσάμι και τα ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κρασί, διαλύουμε μέσα τη σόδα και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120°C (στον αέρα). Πλάθουμε τη ζύμη σε πολύ μικρά κουλουράκια μεγέθους 2 εκ. (σε σχήματα της αρεσκείας μας), τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά. 


Κρασοκούλουρα κανέλας με ελαιόλαδο


TIPS: Αν η ζύμη σάς φαίνεται σφιχτή, προσθέστε λίγο παραπάνω λάδι. 
Αν πλάσετε μεγαλύτερα τα κουλουράκια, θα αυξήσετε και τον χρόνο ψησίματος ανάλογα (5-10 λεπτά). 
Για να διατηρηθούν τα κουλουράκια φρέσκα και τραγανά, αποθηκεύστε τα σε γυάλινο βάζο ή μεταλλικό κουτί.

TAGS:

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα