Στην κορυφή βρίσκεται η Ακρόπολη. Στη χρυσή δεκάδα, όμως, των δέκα πιο δημοφιλών αξιοθέατων της Ελλάδας τα οποία προσελκύουν εκατομμύρια τουρίστες στη χώρα μας - σύμφωνα με το Trip Advisor - συναντά κανείς από την Σπιναλόγκα έως τα Μετέωρα, κι από τους Δελφούς έως την Ακρόπολη της Λίνδου.

Ιδού, λοιπόν, με σειρά ... προτεραιότητας τα δέκα καλύτερα αξιοθέατα της ελληνικής γης που επιβάλλεται κανείς να δει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του:


Νο 1 Ακρόπολη

Η ιστορία, η αρχιτεκτονική και η ομορφιά συντελούν στη δημιουργία μιας μαγικής στιγμής στο χρόνο στην οποία βρίσκεσαι σε ένα μέρος που ξεπερνά το μικρό μας κόσμο...


Νο 2 Παρθενώνας

Ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου


Νο 3 Μετέωρα

Ένα από τα θαύματα του κόσμου


Νο 4 Δελφοί

Μνημείο με μεγάλη σημασία και πνευματικότητα


Νο 5 Ναός Ηφαίστου, Θησείο

Ο καλύτερα σωζόμενος ναός της Αθηνάς


Νο 6 Μονή της Παναγιάς της Χοζοβιότισσας (Αμοργός)

Εκπληκτικό  μοναστήρι στο χείλος του γκρεμού


Νο 7 Ακρόπολη Λίνδου

Γοητευτικό μέρος με πανέμορφη θέα


Νο 8 Σπιναλόγκα

Ομορφο νησάκι με συναρπαστικό παρελθόν


Νο 9 Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου

Στάσου στο κέντρο του θεάτρου και ψιθύρισε. Θα ξαφνιαστείς, ενώ το ίδιο θα συμβεί σε όσους βρίσκονται τριγύρω...


Νο 10 Ερμής του Πραξιτέλη

Ένα από τα τέλεια αγάλματα που υπάρχουν στον κόσμο. Ο λόγος για το αρχαίο ελληνικό αγαλματικό σύμπλεγμα που απεικονίζει τον θεό Ερμή να κρατά τον μικρό Διόνυσο. Αποδίδεται, σύμφωνα με την επικρατέστερη άποψη, στον Πραξιτέλη. Ανακαλύφθηκε το 1877 στον σηκό του ναού της Ήρας στην Ολυμπία και εκτίθεται σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας. Χρονολογείται γύρω στο 343π.Χ, στη μετάβαση από την ύστερη κλασική στην πρώιμη ελληνιστική γλυπτική.